Elon Musk, Yıldız Gemisi'ni Gösterdi

Elon Musk, SpaceX'in üzerinde çalıştırdığı Yıldız Gemisi'ni gösterdi.

İşte Elon'un Starship'i!

SpaceX, 2018 yılı içinde 20'nin üzerinde kez kalkış gerçekleştirdi, ancak şirketin gelecek için çok daha büyük planları olduğu muhakkak. Geçtiğimiz gece şirketin CEO'su Elon Musk, yapım aşamasında olan Starship'in prototip versiyonunun bir fotoğrafını twitter'da paylaşarak büyük merak uyandırdı. "Paslanmaz Çelik Yıldız Gemisi" şeklinde paylaştığı fotoğraf, gerçekten de oldukça etkileyici görünüyor. Peki, Starship ne için tasarlanıyor?

Starship, daha önce Musk'ın "BFR" olarak tanıttığı dev roketin yeni ismi ve SpaceX bu "yıldız gemisi" ile insanları Ay'a, oradan da Marsa taşımayı amaçlıyor. Daha önce Apollo astronotlarını Ay'a götüren Saturn V roketinden daha büyük ve daha güçlü bir roket üzerinde çalıştıklarını açıklayan SpaceX, görünen o ki bu konuda bir hayli ciddi. Zira roketin boyutları bunun hakkında fikir veriyor.

Musk, Teksas'taki SpaceX tesisinde inşa edilen devasa roket prototipinin paslanmaz çelikten oluştuğunu söylediği twit'inin ardından yaptığı yorumlarda da, paslanmaz çeliğin karbon fiber malzemeye göre çok daha yüksek sıcaklıklara direnç gösterebildiğini ve daha hafif olduğunu söylüyor.

SpaceX, Starship'i 2019 yılında test edecek. Yine Musk'ın söylediğine göre şirket, bu test uçuşları için yeni nesil Raptor motorlarından üçünü kullanacak.

Okuyucu Yorumları