"Emeklilere telefon" Avrupa'ya geliyor!

Bugüne dek sadece Japonya'da satılan bu ilginç cep, çok yakında Avrupa'ya da giriş yapacak!

Sonunda geliyor!

Geçen yaz aylarında Japonya pazarına sunulan Fujitsu Raku Raku, özellikle yaşlı kullanıcılar düşünülerek tasarlanmış bir telefon. Japonya pazarının artık doyduğunu düşünen firma, şimdi ayno telefonla ABD ve Avrupa pazarlarına açılmaya hazırlanıyor.

Nüfusu gittikçe yaşlanan Japonya pazarı için, yeni işletim sistemli dokunmatik ekranlı akıllı telefonlara alışmakta güçlük geçen yaşlı kullanıcılar için özel olarak tasarlanmış olan Raku Raku, gerekli değişikliklerin yapılmasının ardından yeni pazarlara sunulacak. Telefonun menülerinde bulunan iri semboller dokunulduklarında renk değiştirerek kullanıcıya o tuşa basıldığını gösteriyor. Böylece fiziksel tuşlara alışmış olan eski kuşaktan kullanıcılar dokunmatik ekran kullanırken yabancılık çekmiyor. Ayrıca telefonun arabirimi de mümkün olduğu kadar basit tutulmuş.

Bu özellikler dışında Raku Raku'nun piyasadaki diğer ortalama akıllı telefonlardan bir eksiği yok: Telefonda 480 x 800 çözünürlüklü 4 inç ekran, 8.1 megapiksel arka kamera ve 3.2 megapiksel ön kamera bulunuyor.

Okuyucu Yorumları