Emektar platformu yine güncelledi!

Biz WP7'yi beklerken Nokia, yine bu platformu güncelledi! İşte yenilik yapılacak modeller...

Ne WP7 ne de MeeGo, yine o!

Mango güncellemesi, google güncellemesi derken, şimdide sıra Nokia'ya gelmiş gibi gözüküyor. Fakat bu sefer hedef sadece yeni akıllı telefonlar değil.

Nokia'dan yapılan bir açıklamaya göre; firmanın son seri akıllı telefonlarından olan N8 ve benzeri cihazlara büyük bir Symbian güncellemesi gelecek. Fakat açıklamadaki asıl önemli nokta; Symbian 3.2 ve Symbian 5.0 işletim sistemi kullanan cihazların da bu yeni güncellemeden yararlanabilecek olması.

Anna güncellemesiyle birlikte gelecek olan ilk özellik, yeni Nokia browser 7.4 olacak ve bu sayede kullanıcılara çok daha hızlı ve çok daha geniş alanlardaki domain adreslerine rahatça girme olanağı sunulacak. Ayrıca Arapça ve Çince gibi diğer lisanlardaki yazı karakterleriyle de uyum sağlanabilecek.

Bir diğer gelişmeyse, Ovi Maps aplikasyonunda olacak. Nokia E72, Nokia E5 ve Nokia C5-00 gibi Symbian 3.2 işletim sistemi kullanan cihazlar, Lonely Planet üzerinden mekan bazlı öneriler alabilecekler. Nokia C6-00, Nokia X6 ve Nokia N97 Mini gibi Symbian 5.0 telefonlarsa, Ovi Maps sayesinde toplu taşıma bilgilerine kolaylıkla ulaşabilecekler.

Güncellemelerse ilk olarak C6-00 ve 5230 modelleriyle başlayacak ve bugünden itibaren önümüzdeki birkaç hafta içerisinde bütün sistemler için indirilebilir duruma gelecek.

Okuyucu Yorumları