En büyük 7 teknoloji şakası!

Dünyayı kandıran "Mekanik Türk"ten 500 dolarlık ağ kablosuna en büyük 7 teknoloji şakası burada!

En büyük 7 teknoloji şakası!

Teknoloji, yüzyıllardır beraberinde insanları kandırmaya yönelik şakaları da beraberinde getiriyor. Teknolojinin gücünün nelere yeteceğini kestirmek güç olduğundan, yapılan şakalar bazen inandırıcı olabiliyor. Bu yazımızda 7 teknoloji şakasını bir araya getirdik.

Mekanik Türk

1770'lerde ortaya çıkan bir satranç makinesi, dünyayı turlamaya başlamış, Ben Franklin ve Napoleon Bonaparte gibi kişileri yenmeyi başarmıştı. Ancak insan robotu şeklindeki cihaz, aslında bir makine değildi ve altında saklanan bir insan tarafından yönetiliyordu. Bunun keşfedilmesi ise 50 yıl aldı. Cihaz buna rağmen 1854'e kadar dünyayı turlamayı devam etti. Cihaz, hayatı boyunca yarım düzine satranç ustasına ev sahipliği yaptı.

Soğuk füzyon

Düşük sıcaklıklarda tarif edilemeyen bir nükleer güç elde etmek mümkün mü? Yazımızdaki diğer şakaların tersine soğuk füzyon gizemini hala koruyor. Soğuk füzyon bugün büyük oranda kabul edilmesede ona inanan bilim adamları hala var.

eFilm, 100 mpg karbüratör ve 500 dolarlık kablo

eFilm, 100 mpg karbüratör ve 500 dolarlık kablo

eFilm

Silicon Film olarak da bilinen E-Film, varolan film SLR'nizi bir dijital fotoğraf makinesi haline getirmeyi vaadediyordu. PMA adlı gösteride EFS-1 adıyla 2001'de tanıtılan ürün, büyük ilgi çekmişti. Ancak seyirciler, gösterilen resimlerle tanıtılan ürünün farklı olduğunu farkettiler. Bu ise ürünün bir şaka olduğunun ortaya çıkmasıyla sonuçlandı.

100 mpg karbüratör

Charles Nelson Pogue, 1930'larda 100+mpg'lik bir karbüratör icat etmişti. Karbüratörün sadece eski tür yakıtla çalışması bir yana, 35 mpg'nin üzerinde performans sağladığı da gözlenmemiştir.

500 dolarlık Denon ethernet kablosu

1.5 metrelik Denon AKLD1 "özel bağlantı kablosu", sadece receiver'ınızı internet'e bağlamaya yarıyordu. 500 dolara satılan kablo, "müziği ben duymak istemeden önce sunuyor", "aşırı hızlı" gibi komik yorumların yapılmasına neden olmuştu.

War of the Worlds ve Uzay araçları

War of the Worlds ve Uzay araçları

War of the Worlds

Radyoda yayınlanan uyarılara rağmen Cadılar Bayramı'nda yayınlanan "War of the Worlds"ün Orson Welles adaptasyonu, dinleyiciler arasında panik yaratmıştı. Yayındaki gerçekçi ses efetleri de dinleyicilerin savaş çıkıtığını düşünmesine katkıda bulunmuştu.

Uzay araçları

Çok daha yeni olan bu olayda İngiliz bir TV kanalı, 10 şanslı kazananı uzay turisti olarak seçmiş ve Rus uzay eğitim merkezine göndermişti. Ancak kazananların İngiltere'yi hiç terketmedikleri, gösterilen uzay gemisinin kullanılmayan bir hava üssünde meydana getirilen özel efektlerden ibaret olduğu anlaşılmıştı.

Okuyucu Yorumları