En büyük teknoloji şirketi hangisi?

Microsoft, Apple, Google, Samsung, diğerleri... Teknoloji dünyasının en büyük şirketi, sizce hangisi

En büyük kim?

Teknoloji dünyası, yalnızca büyük oyuncuların değil, küçük, yeni firmaların da rekabetin içinde bulunduğu, çok hareketli bir yer. Mobil teknolojilerde, en önde Apple ve Samsung var. Microsoft, bu ikiliyi üçüncü sırada izliyor.

Forbes'in gelirlere, kara, varlıklara ve piyasa değerine göre hazırladığı listede de Microsoft, üçüncü sırada kendine yer buldu. Firmanın Kasım ayındaki rakamlarda Apple'ın gerisinde ikinci sırada bulunduğunu hatırlatmakta fayda var; yani Samsung, Microsoft'u geçmiş durumda. Unutulmaması gereken bir başka nokta, bu değerlendirmelerin Forbes'in kendi puanlama sistemine göre yapıldığı.

Veriler, Microsoft'un 31 Mart 2015'te tamamlanan üç aylık dönemde 21,06 milyar dolar kar ve 6,6 milyar dolar işlem karı elde ettiğini söylüyor. Dönem boyunca 8,6 milyon Lumia satan Microsoft'un satışları, 2014'teki aynı döneme göre yüzde 18 artmış.

Tüm bunlara karşın Microsoft'un önemli bir dönem geçirdiğini söyleyen rapor, firmanın işlem geliri marjında düşüş yaşaması yüzünden daha az kar ettiğini vurguluyor. Rapora göre Samsung, bu çeyrekte Microsoft'tan daha fazla kar elde etmiş bulunuyor. Yine de bunlar, kötü günlerin habercisi değil çünkü Satya Nadella yönetimindeki firma, iş ve ürünler konusunda yeni bir yaklaşıma sahip. Firma, şu sıralar bulut işini hızla büyütürken, mobili çok daha ciddiye alıyor.

Geleneksel güncelleme döngüsünü bitirecek olan Windows 10'la birlikte Microsoft, yine zirveye oynayabilir.

Bu arada listenin ilk on sırasındaki diğer isimler ise, sırasıyla Google, IBM, Intel, Cisco, Oracle, HP ve Hon Hai Precision...

Okuyucu Yorumları