En çevre dostu şirket, açık arayla o oldu!

Ne Sony, ne Apple, ne de HP... Bu listenin en tepesinde, kimsenin beklemediği bir isim var!

Listenin tepesinde sürpriz!

Elektronik cihaz üreticisi Wipro, Greenpeace'in listesinde bu senenin en "yeşil" şirketi olmayı başardı. 10 üzerinden 7.1 puan verilen Wipro'yu 5.7 puanla geçen senenin birincisi HP takip ediyor.

Çevreci örgüt Greenpeace'in Wipro'ya bolca verdiği puanların arkasında şirketin Hindistan'da yenilenebilir enerjilere verdiği önem ve yeşil enerji politikalarını desteklemesi yatıyor. Wipro, kullanılmayan tüketici elektroniklerini toplama ve geri dönüştürmede de yüksek puanlar almayı başarmış.

Listede ikinci sırada yer alan HP, listedeki Amerikan şirketleri arasında en çevrecisi olmaya devam ediyor. Greenpeace'e göre HP, puanlarının çoğunu "sürdürülebilir işlemler" kriteri ile toplamış. Bu kriter, tedarik zinciri yönetimi gibi konuları ele alıyor.

Greenpeace, elektronik cihaz üreten şirketlerin cihazlarındaki zehirli kimyasalları kaldırmak için önemli adımlar attığını, ancak üretim ve tedarik zincirlerinin de kirli enerji kaynaklarına olan bağımlılığının azaltılması gerektiğinin altını çiziyor. Zira bu enerji kaynakları, iklim değişikliğine katkıda bulunan faktörler arasında yer alıyor.

İkinci sıradaki HP'yi 5.4 puanla Nokia, 5.1 puanla Acer ve 4.6 puanla Dell izliyor. Apple ve Samsung, listenin sonraki basamaklarında...

Okuyucu Yorumları