En çok indirilen 10 internet tarayıcı!

İnternet tarayıcı seçenekleri 3 büyüklerin ötesine uzanıyor. İşte en çok indirilen 10 tarayıcı...

En çok indirilen 10 tarayıcı!

İnternet tarayıcı savaşı hiç bu kadar kızışmamıştı ve kullanıcılar hiç bu kadar kazançlı çıkmamıştı. Sık sık yeni internet tarayıcı sürümleriyle ve kullanılacak teknolojiler ile ilgili haberler yapıyoruz. Çünkü internet tarayıcılar, en az işletim sistemleri kadar gündelik hayatımıza yön veriyor.

Peki bu internet tarayıcılar ne kadar popüler? Örnek olarak Download.com'un yayınladığı indirme miktarlarından yararlandık. İşte en çok indirilen, en popüler tarayıcılar:

1. Mozilla Firefox
Birinci sıradaki Firefox bir haftada 104.000 kez indirilmiş. Toplamda ise 22.317.229 kez indirilmiş.

2. Internet Explorer
Bir haftada 67.000 kez indirilen Internet Explorer, toplamda 11 milyon kez indirilmiş. Tabi bu rakam kullanım oranlrını yansıtmıyor; Internet Explorer zaten Windows ile geldiğinden neredeyse tüm bilgisayarlarda bulunuyor.

En popüler internet tarayıcılar...

En popüler internet tarayıcılar...
Chrome hızla üçüncülüğe yerleşti

3. Google Chrome
Google'ın tarayıcısı hem sörfte, hem yaygınlaşmada hızlı çıktı. Internet Explorer ve Firefox'tan sonra 3. sırada yer alıyor.

4. Avant Browser
Internet Explorer 7'nin render motorunu kullanan bu internet tarayıcı ek görsellik ve değişiklikler ile çok daha hızlı çalışıyor. 26 milyon kez indirilen bu tarayıcı dikkat çekmese de çok popüler.

5. Opera
Opera pek çok özelliği önceden geliştirip uygulamaya koyarak, küçük bir meraklı grubunun favorisi oldu. Son sürümlerindeki hız artışıyla dikkat çekerek yaygınlaşmaya başladı.

6. SlimBrowser
Çok ince ve özelleştirilebilir bir internet tarayıcı olan SlimBrowser'ın da kendisine özgü bir hayran kitlesi var.

En popüler internet tarayıcılar...

En popüler internet tarayıcılar...
Internet Explorer 9 heyacan uyandırdı

7. Internet Explorer 9
Adres satırı bile olmayan bir teknik önbakış sürümü olmasına karşın, Internet Explorer 9 inanılmaz bir popülarite yaşıyor. Çıktığı zaman listeleri silip süpürebilir.

8 Windows Internet Explorer 8 for MSN (Windows XP)
İndirme adı yukarıda gördüğünüz gibi biraz uzun, Internet Explorer 8'in Windows XP ve MSN için optimize edilmiş, özel bir sürümü oldukça popüler.

9. Apple Safari
Windows üzerinde biraz Mac görünümü fena olmasa da, Windows kullanıcılarının Safari'yi çok sevdiği söylenemez. Yine de pek çok tarayıcıya kıyasla geniş bir kitlesi var.

10. Netscape Navigator
Öldü sanılan internet tarayıcının hala özleyenleri var. Yerini Firefox alsa da dirilmesini isteyen bir kitle hala mevcut.

Okuyucu Yorumları