En çok istenenler: iPad zirvede, Surface ise

"6 ay içinde almak istediğiniz teknolojik cihaz" sorusuna verilen cevaplar kimseyi şaşırtmadı!

İşte en çok istenenler!

Çocukların (ve yetişkinlerin) kendilerine hediye olarak verilmesini en sevdikleri şeylerden biri de teknolojik cihazlar. Yılbaşının yaklaşması ise bu tür cihazların bolca satın alınacağını gösteriyor. Nielsen ise ABD'de çocuklar ve yetişkinlere önümüzdeki 6 ay içinde en çok hangi cihazı satın almak istediklerini sormuş.

6-12 yaşları arasındaki çocukların yüzde 48'i büyük iPad'i isterlerken, yüzde 39'u bir Nintendo Wii U konsolu istemiş. Çocukların en çok istediği ürünlerde üçüncü sırada iPod touch ve dördüncü sırada iPad mini yer alıyor.

13 yaş ve daha büyüklerden oluşan ikinci anket grubunda da iPad yüzde 21 ile en çok istenen cihaz. İkinci sırada yüzde 19 ile bilgisayarlar yer alırken, üçüncü sırada yüzde 18 ile "iPad'den başka tabletler" var. Yüzde 17 ile dördüncü sırada kendine yer edinen Wii U'yu yüzde 14 ile beşinci sıradaki iPhone takip ediyor. Microsoft'un Surface tableti ise yüzde 3 ile listenin sonuna oldukça yakın görünüyor.

iPad'in en çok istenen elektronik oyuncak olması şaşırtıcı bir durum değil. Wii U'nun üst sıralarda yer alması Nintendo'nun konsolu için iyi bir haber. Surface'in konumu ise Windows 8'li tabletin satışlarının çok da iyi olmadığını gösteriyor olsa gerek.

Okuyucu Yorumları