En çok oynanan Facebook oyunu belli oldu

Facebook üzerinde en çok vakit harcanan 25 önemli isim ardı ardına sıralandı. İşte birinci...

Facebook'un birincisi burada!

Facebook'un en önemli parçalarından birisi olarak bilinen oyunlar, tıpkı Facebook'un kendisi gibi günlük hayatlarımızın önemli bir kısmını kapsıyorlar. Birçok farklı oyuna ve milyonlarca kullanıcıya sahip paylaşım sistemi üzerinde en çok oynanan yapımlarsa geçtiğimiz gün sıralandı...

2012 yılının en çok oynanan sosyal medya oyunlarının 25 tanesinin sıralandığı liste, direkt olarak Facebook tarafından lanse edildi. Bu ilginç listenin başındaysa, SongPop isimli oyun yer aldı. Kendisinin tacı giymesindeki en önemli etken ise şüphesiz Android ve iOS gibi işletim sistemleri üzerinden de oynanabilmesi oldu. SongPop'un hemen ardından gelen isimse "Dragon City" ki birçok kullanıcının kendi Ejderhalarını yetiştirmesine imkan tanıyan oyun birinciliği az bir farkla kaçırdı. Üçüncülükse yine herkesin tanıdığı ve tamamen fizik motoru tabanlı çalışan motosiklet oyunu "Bike Race" oldu.

Açıklanan yeni liste ile birlikte efsane sosyal medya oyun üreticisi Zynga, sonunda tahtından edildi. Nitekim Farmville 2, Scramble with Friends ve Draw Something gibi oyunlarıyla 25 oyunluk listenin ilk on bölümüne üç oyun sığdırmayı başardı. Facebook'tan konu hakkında yapılan açıklamadaysa, bir oyunun ne kadar çok oynandığından daha çok, tekil kullanıcıların o oyuna ne kadar çok vakit harcadıklarını hesapladıkları dile getirildi.

Okuyucu Yorumları