En çok veriyi bu cepler tüketiyor!

Bu mobil işletim sistemi, ceplerde veri tüketiminde rakiplerini solluyor, bana mısın demiyor!

En çok veriyi o tüketiyor!

Cep telefonlarında veri kullanımı giderek artıyor. Nielsen tarafından yayınlanan yeni bir rapora göre ise Android cep sahipleri, diğer ceplere göre her ay daha fazla veri tüketiyor.

Nielsen'ın raporuna göre 2011'in ilk çeyreğinde Android telefonlar her ay ortalama 582 MB veri kullanmış. Apple iPhone'un aylık tüketimi 492 MB, webOS ise ayda 448 MB tüketiyor. Windows'lu cep telefonları ayda sadece 174 MB veri kullanırken BlackBerry'lerin tüketimi ayda sadece 127 MB.

Araştırma, Android telefonlarda veri tüketiminin neden yüksek olduğundan bahsetmese de GigaOM'a göre bu iPhone'un büyük yazılım güncellemelerinin kablolu bağlantıyla yapılırken Google güncellemelerinin kablosuz olarak yapılması. Bunun yanında iPhone'da 20 MB'dan büyük uygulamaları indirmek için 3G yerine Wi-Fi bağlantısını kullanmanız gerekiyor.

Cep işletim sistemi kullanım oranları

Cep işletim sistemi kullanım oranları
Kaynak: Nielsen

Nielsen'in raporuna göre akıllı cep sahiplerinin yüzde 36'sı Android'li bir cebe sahipken, yüzde 26'sı iPhone, yüzde 23'ü ise RIM tabanlı telefon kullanıyor.

Windows Mobile yüzde 9 kullanım oranına sahipken, Windows Phone 7 ve Palm OS ise araştırmaya göre sadece yüzde 1 kullanım oranına sahip.

Okuyucu Yorumları