En etkili teknoloji şirketi seçildi

"Piyasanın Durumu 2008" başlıklı raporda dünyanın ilk 100 teknoloji şirketi belirlendi.

En büyük kim?

Araştırma kuruluşu Aberdeen Group "Piyasanın Durumu 2008" raporunu yayınlandı. Çalışmaları 5 yıl süren ve 2,5 milyonu aşkın röportajın sonuçlarına dayanan raporda, dünyanın en etkili ve iş dünyası için en fazla değer yaratan ilk 100 şirketi de sıralandı. Teknoloji sektöründe donanım, yazılım ve hizmet alanlarında faaliyet gösteren kuruluşların sıralandığı listede birinciliği Microsoft aldı. Microsoft'u Oracle ve SAP izledi. En etkili ilk 100 teknoloji şirketi listesinde Google 11, Yahoo ise 75. sırada yer buldu.

Toplam maliyet ve fonksiyonellik öne çıkıyor
Yapılan araştırma, işletme sahiplerinden oluşan katılımcıların teknoloji çözümünü belirlerken en çok toplam maliyeti ve ürünün işlevselliğini dikkate aldığını gösteriyor. Bunların ardından ise çözüm sağlayıcı şirketin istikrarı, spesifik pazar bilgisi ve deneyimi, endüstri uzmanlığı, saygınlığı geliyor.

Araştırmanın dikkat çekici yanlarından birisi, işletmelerin teknoloji çözümlerindeki önceliklerinin büyüklüklerine göre değişiyor olması. Örneğin küçük işletmeler sistem donanım, yazılım güncellemesi ve mobilite çözümlerine neredeyse eşit oranlarda odaklanırken; büyük işletmeler daha çok CRM, ERP ve içerik-veri yönetimi çözümlerine yöneliyor.

Araştırma ile ilgili daha fazla bilgi "www.aberdeen.com" sitesinden elde edilebilir.

İşte ilk 25 sıra

İşte ilk 25 sıra
Google, listenin 11. sırasında kendine yer bulabildi.

1. Microsoft
2. Oracle
3. SAP
4. IBM
5. Cisco
6. Hewlett Packard
7. Dell
8. Salesforce.com
9. EMC
10. Sun Microsystems
11. Google
12. RIM ( Blackberry)
13. Siemens
14. Adobe
15. AT&T
16. Apple
17. Sage
18. Infor
19. Nortel
20. Avaya
21. Red Hat
22. Motorola
23. Verizon Wireless
24. Dassault
25. Accenture

Okuyucu Yorumları