En farklı Windows Phone Çin'den geldi!

Bugüne dek gördüğümüz en farklı Windows Phone'lu telefon, tabii ki Çin'den geldi!

En farklı Windows Phone!

Akıllı telefon piyasasını belirli markaların ele geçirdiği bilindik bir gerçek ama bu pazarda var olmaya çalışan birçok farklı firma da yok değil. İşte bu firmalara verilebilecek en iyi örneklerden birisi, Çin tabanlı Hisense'dir ve kendisi, yeni Mira6 isimli telefonu ile fark yaratmak için ter dökmeye hazır.

Windows Phone 8.1 desteğine sahip olan telefon, aynı zamanda Hisense tarafından üretilmiş ilk Windows Phone cihaz olma özelliğine de sahip. Mira6, 5 inçlik HD ekrana, 1.2GHz dörk çekirdekli Snapdragon işlemciye, 1GB RAM'e, microSD ile genişletilebilir 8GB dahili depolama alanına, 8MP arka ve 5MP ön kameraya sahip. Telefonun kalınlığıysa 7.1 mm ve çift sim kart desteği ile birlikte geliyor.

LiveSine'dan yayınlanan bilgilere göreyse Mira6, Çin Telekom'unun ilk Windows Phone 8.1 cihazı olacak. Telefonu ilginç kılan, alışılagelmemiş dokunmatik tuş takımı zira Windows Phone cihazlar genel olarak, geri, ana menü ve arama tuşlarına sahiptirler. Fakat ürünün yayınlanan videosunda Mira6'nın tıpkı Android stiline benzer tuş takımı olduğunu net bir şekilde görebiliyoruz. Pek tabii henüz yayınlanan videonun sadece bir tanıtım mı yoksa Mira6'nın hem WP, hem de Android desteği mi vereceği hakkında hiçbir bilgi paylaşılmadı.

Hisense bu yıl içerisinde Amerikan pazarına girmeyi düşünen firmalardan birisi ama görünen o ki bir süre daha Çin'de kalmaya devam edecek.

Okuyucu Yorumları