En güvensiz tarayıcı hangisi?

Bu araştırma çok tartışılacak: İşte en güvensiz, açıklarla dolu tarayıcı ve rakiplerinin durumu...

En güvensiz tarayıcı hangisi?

Hangi tarayıcının daha güvenli, hangisinin açıklarla dolu olduğu konusund pek çok şey yazılıp çizildi. İşte bu konuda yapılan son araştırma, özellikle Firefox fanatiklerini derinden sarsacak sonuçlar içeriyor.

Cenzic firmasının tarayıcılar üzerinde yaptığı güvenlik araştırmasının sonuçlarına göre, bütün tarayıcı güvenlik açıklarının yüzde 44'üne sahip olan Firefox birinci oldu. İkinciliği yüzde 35 ile Apple firmasından Safari üçüncülüğü ise sadece yüzde 15 hata payıyla emektar Internet Explorer aldı.

Dünya üzerindeki internet kullanıcılarının yüzde 65'i Internet Explorer, yüzde 24 ü Firefox, yüzde 4.4'ü Safari, yüzde 3.6'sı Google Chrome ve yüzde 2.2'si Opera kullanıyor.

Mozilla: Meyve veren ağaç taşlanır...

Mozilla: Meyve veren ağaç taşlanır...
Internet Explorer en yaygın olmasına karşın çok güvenli

Araştırmayı yapan firma açıklamasında amaçlarının kesinlikle "Bir tarayıcıyı kötülemek" olmadığını açıkladı. Firefox'un yapımcısı Mozilla ise bu araştırma hakkında yaptığı açıklamada tanıdık bir deyim kullanıyor: "Meyve veren ağaç taşlanır".

Açıklamada Firefox'un popülerliğinin kullanıcılar arasında artmasıyla birlikte hackerların gözlerini bu tarayıcıya çevirdiği ve yüksek açık oranın bu nedenle kaydedildiği belirtiliyor.

Araştırma sonuçlarına göre güvenlikte sınıfta kalan ikinci tarayıcı ise Safari oldu. Dünya üzerinde ortalama yüzde 4'lük bir kullanıcı portföyü bulunan ve iPhone'da özel sürümü kullanılan Safari'nin, bu düşük orana karşın yüzde 35 hata payıyla ikinci olması şüphesiz Apple açısından düşündürücü bir durum.

Okuyucu Yorumları