En hızlı Android: Jelly Bean!

Öyle görünüyor ki herkes farklı bir Andorid sürümü kullanıyor. Peki hangisi, ne kadar kullanılıyor?

En hızlı Android o!

Google'ın en son işletim sistemi güncellemesi olan Jelly Bean, o kadar hızlı yol kal etti ki, daha önceki tüm güncellemeleri geride bıraktı.

Geçtiğimiz günlerde mobil reklam firması Chitika, piyasalardan topladığı ve sadece aktif online Andorid kullanıcılarını gösteren istatistiklerini paylaştı. Ağustos ayının sonuna gelindiğinde firmanın yüzde 1.47'lik Android reklamı, sadece Android 4.1 versiyon kullanan Jelly Bean cihazlara yönlendirildi.

Yapılan hesaplamaya göreyse, sadece iki ay önce piyasaya çıkmasına rağmen yüzde 1500 gibi yüksek bir oranda büyüme hızı gösteren işletim sistemi, özellikle Ice Cream Sandwich'e göre büyük bir patlama yapmış durumda. ICS çıktığı günün ardından birçok yazılımsal sorunla karşılaşmış, Google'a büyük eziyetler çektirmişti.

Ortaya çıkan sonuçlardan bir diğeriyse gayet ilgi çekici zira Andorid kullanıcılarının büyük bir kısmı hala 2.3 versiyon olan Gingerbread'i kullanıyor. Herhangi bir şekilde ICS güncellemesini yapmayan Andorid kullanıcı oranı yüzde 50'ye yakın olarak hesaplanmış.

Okuyucu Yorumları