En iyi 12 PC oyunu!

Eğer siz de oyun oynamak için PC'yi seçenlerdenseniz, işte mutlaka oynamanız gereken 12 PC oyunu!

En iyi 12 PC oyunu!

Oyun ihtiyacınızı uzun süredir sadece konsollarla gideriyorsunuz, ancak yakın zamanda PC'ye geçiş yapmaya karar verdiniz. Hangi oyunlara göz atmalı, hangilerini yüklemelisiniz? İşte sizin için seçtiğimiz en iyi 12 PC oyunu.

Elder Scrolls V: Skyrim

Genişleyen bir dünya, yüzlerce saatlik içerik, mod'larla genişleyebilme ve özgürlük. Skyrim, iyi bir PC oyunu için müthiş bir örnek. Çıkışının yıllar sonrasında hala yeni gibi oynanması ve konuşulması, bunun bir ispatı.

Battlefield 3

EA'nın seçkin FPS oyunu, sayısız silahı, aracı ve cihazı önünüze döküyor. 100'lerce metre uzaktaki düşmanınızı sniper tüfeğinizle vurmaktan düşman jetlerinin saldırısına maruz kalmaya her şeyi Battlefield 3'te yaşamanız mümkün.

Civilization V

Sıra tabanlı strateji serisinin bu son oyununda haritaları dolaşmak daha kolay, kritik bilgilere ulaşmak da öyle. Gods & Kings ve Brave New World eklentileri ise oyunu daha detaylı bir hale getiriyor.

Final Fantasy XIV: A Realm Reborn ve diğerleri

Final Fantasy XIV: A Realm Reborn ve diğerleri

Final Fantasy XIV: A Realm Reborn

Final Fantasy hayranların sevdiği her şeyi, güçlü hikayeyi, müthiş müzikleri barındıran, tüm bunları geleneksel bir MMO biçiminde sunan Final Fantasy XIV: A Realm Reborn, en iyi MMORPG oyunlarından bir tanesi.

Gone Home

Diğer oyunlardan farklı bir oyun olan Gone Home'da düşmanlarla savaşmanız veya zor bulmacalar çözmeniz gerekmiyor. Bunun yerine bir evde dolaşmanız ve parçaları bir araya getirerek evde yaşayanların hikayesini ortaya çıkarmanız isteniyor.

Half Life 2

2004'te yayınlanan Half Life 2, FPS oyunlarında karakter gelişimine önem verilmesinin, aynı biçimde grafiklerin ve oynanışın önem kazanmasının başlangıcına imza atıyordu.

Minecraft

Minecraft'ın başarısının arkasında belki de insanoğlunun dev yapılar oluşturma arzusunu karşılamak yatıyor. Markus Persson'un bu hit oyunu, kullanıcıların eski video oyunu seviyelerinden Death Star'a her şeyi baştan oluşturmalarına izin verdiği gibi, "hayatta kalma" türü oyun tarzıyla da ilgi çekmeyi başarıyor.

Starcraft II

Dünya çapında milyonlarca oyuncusu olan Starcraft II'de kaynaklar, gelişim, defans ve saldırılar, en çok önem vermeniz gereken noktalar arasında.

Dragon Age: Origins

Baldur's Gate'in "ruhani selefi" olarak adlandırılan oyun, PC'deki en göz alıcı RPG olmayabilir ancak taktik dövüşü ve etkileyici hikayesiyle oldukça tatmin edici bir yapım.

Total War: Shogun 2

Yapay zekada yapılan geliştirmeler ve yeni yetenekler, size önceki oyunlara kıyasla çok daha fazla esneklik sunuyor.

Portal 2

Valve'ın klasik oyununun bu sürümü, ilkinin espri anlayışını, karakterlerini ve bulmaca çözme işlevlerini geliştiriyor.

XCOM: Enemy Unknown

XCOM: Enemy Unknown, daha çok konsollardaki başarısıyla tanınıyor olabilir, ancak aslında oyunun gerçek evi PC'ler. Özellikle hayal gücü yüksek ve çarpışmayı seven oyun severler, Enemy Unknown'u sevecekler.

Okuyucu Yorumları