En iyi 20 Greasemonkey betiği

Sizin için seçtiğimiz en iyi 20 Greasemonkey betiği ile tarayıcınıza onlarca özellik ekleyin!

Top 20: Tarayıcı araçları

Hızlı Rapidshare downloadları, tek tıklamayla indirilebilen YouTube videoları, Facebook reklam engelleyicisi ve daha onlarcası. Firefox ve Chrome tarayıcılarınızı ek özelliklerle donatabileceğiniz en iyi 20 Greasemonkey betiğini sizler için seçtik.

Grasemonkey tarayıcı eklentisiyle ile favori web sitelerinizi kendi ihtiyaçlarınıza göre düzenleyebilir, ilgili web sitesine script kodları yardımıyla ek özellikler veya alternatif tasarımlar kazandırabilirsiniz. Şayet kendi betiğimi yazamam diyorsanız hazırladığımız galerimizden birçok popüler web sitesini kendi zevkinize göre düzenleyebileceğiniz 20 kaliteli betiğe ulaşabilirsiniz.

YouTube videolarını kolayca indirin
YouTube'dan video indirmek için ya bir ek araç, ya da en azından bir web sitesi kullanırsınız. Fakat bu betik ile bunlara gerek kalmıyor ve izlediğiniz her videonun yanında bir download butonu bulunuyor.

En kaliteli Greasemonkey betikleri bir arada!Image Search Preview betiğinin görevi ise imaj arama işlemlerini Flickr, Google ve Yahoo'yu kullanarak kapsamlı hale getirmek. İmajları tam boyut görmek için ise fare imlecini ilgili önizleme resminin üzerine getirmeniz yeterli.

Tarayıcınızı ansiklopediye dönüştürün
Bir başka sıra dışı betiğin adı ise LookItUp ve bu betikle bilgi dağarcığınızı genişletmeniz mümkün. Herhangi bir web sayfasında gezinirken kelimeyi seçin ve "W" tuşuna basın. Tarayıcınızın sağ tarafında açılan pencerede o kelimeyle ilgili Wikipedia makalesini görebilirsiniz.

Microsoft, Hotmail ile dünyanın en büyük ücretsiz eposta sağlayıcısı olmasına rağmen, web sayfası ne yazık ki reklamlarla dolu. Windows Live Ad Remover ise bu reklamları yok ediyor.

Greasemonkey: Temel amaç çabuk erişim

Greasemonkey: Temel amaç çabuk erişim
Kullanıcıların işini kolaylaştıracak yüzlerce ek özellik sunuyor.

Greasemonkey eklentisini hem Firefox hem de Chrome ile kullanmak mümkün. Fakat ikisininde kurulum biçimleri farklı. Bu nedenle verdiğimiz bilgilere göz atmanızda yarar var.

Şayet Firefox'ta bu küçük betikleri çalıştırmak istiyorsanız ilk olarak Mozilla'nın tarayıcısına ve Greasemonkey eklentisine ihtiyacınız var. Daha sonra eklenti olarak indirdiğiniz XPI dosyasını Firefox ile çalıştırın. Ardından "Yükle" butonu ile eklentiyi yükleyin ve galerimizdeki download bağlantılarından kullanmak betiği indirin. Yalnız şuna dikkat etmelisiniz: Greasemonkey eklentisi sadece Firefox 3.6 ve üstü versiyonlarda çalışıyor.

Chrome kullanıcılarının ise herhangi bir eklenti indirmesine gerek yok. Yalnızca yükle butonuna tıklayarak betiklerin kurulumunu gerçekleştirebilirler. Chrome bu betikleri bir eklenti olarak kaydediyor fakat Greasemonkey API'lerinin şimdilik tamamını desteklemiyor. Bu nedenle bazı betikler düzgün çalışmayabilir. Ayrıca bazı sitelerdeki sistem değişiklikleri nedeniyle betikleriniz zaman zaman güncelliğini yitirebilir. Şayet güncel betiklere ihtiyaç duyarsanız "userscripts.org" adresine göz atmanızda yarar var. Ayrıca Userscripts Updater ile de favori betiklerinize ait güncellemelere çabucak ulaşabilirsiniz.

Sizin için seçtiğimiz en iyi 20 Greasemonkey betiğini görmek için galerimize buyrun!

Download: Greasemonkey, Firefox, Chrome

Okuyucu Yorumları