En iyi 3 Android launcher'ı!

Google Play'de iyi bir launcher ararken kaybolmayın! İşte seçtiğimiz en iyi Android launcher'ları...

En iyi 3 Android launcher'ı!

Android'li telefon ve tabletler için onlarca launcher seçeneği var. Bu kadar çok seçeneğin arasında hangisini kullanacağınızı karar vermek ise zor olabilir. Ancak seçeneklerin sayısını üçe düşürürsek, sanırız işinizi biraz kolaylaştırmış olacağız. İşte en iyi 3 ücretsiz Android launcher'ı.

Nova Launcher

TeslaCoil Software tarafından geliştirilen Nova Launcher, Play Store'un en popüler launcher'ı. Nova'nın en önemli özelliği, kişiselleştirilebilme yetenekleri. Ekran düzeninizi değiştirebilmeniz için bir dizi ayar sunan Nova, çoklu giriş ekranları, farklı simge boyutlar ve ızgara düzenlerini destekliyor.

En iyi 3 Android launcher'ı!

Uygulama listesini de değiştiren Nova, bu ekranın düzenini değiştirmenize olanak tanıyor. Bununla kalmayan launcher, widget'lar için daha derli toplu bir ekran sunuyor.

Giriş ekranındaki klasörleri beraber gruplama, giriş ekranındaki birçok öğenin rengini değiştirebilme, Nova'nın sahip olduğu yeteneklerden sadece bazıları.

10 TL'lik Nova Launcher Prime sürümüne yükseltmeniz durumunda, ekran ve simge hareketleri, okunmayan mesaj sayısı, uygulama listesi için özel sekme ve klasörler, uygulama gizleme ve daha fazla görsel efekt gibi ek işlevlere kavuşabiliyorsunuz.

Apex Launcher

Apex Launcher

Apex Launcher, halen kullanılan, en eski ücretsiz launcher'lardan bir tanesi. Kalite anlamında Nova Launcher'la eş seviyede olduğunu söyleyebileceğimiz Apex, rakibinden kopya çekmeyen, orijinal bir laucher.

Nova gibi birçok launcher, giriş ekranı ızgaralarını yaklaşık 6 satır ve 6 sütunla sınırlarken Apex, bu sınırı 10 satır ve 10 sütuna çıkarıyor. Bu işlev, büyük ekranlı telefonlarda ve tabletlerde çok faydalı olabilir. Apex, yatay ve dikey modlar için ayrı seçenekler sunduğu için, cihazınızın görünümünü onu tuttuğunuz şekle göre düzenleyebiliyorsunuz. Diğer giriş ekranı özellikleri arasında sınırsız kaydırma, görsel geçiş efektleri ve çeşitli stil ayarlamaları var.

Launcher'ın uygulama listesiyle ilgili kişiselleştirmeler de oldukça zengin. Yatay ve dikey modlara özel kişiselleştirmeler, burası için de geçerli. Apex, dilediğiniz uygulamaları listeden gizlemenize de olanak tanıyor.

Nova'da ücretli olan bir başka Apex işlevi, giriş ekranı hareketleri. Launcher'ı kullanarak 5 farklı parmak hareketine 15 farklı eylem atayabiliyorsunuz.

dodol Launcher

dodol Launcher

Ücretsiz Android launcher'ları tartışmaları sırasında çoğu zaman atlanan dodol Launcher, aslında çok hoş bir giriş ekranı. Performansıyla dikkat çeken launcher, işlevler konusunda da hiç geri kalmıyor. Nova ve Apex gibi dodol da giriş ekranı ızgarasının genişliğini ayarlamanıza izin veriyor (3 x 3 ile 12 x 12 arasında seçim yapmanız mümkün). Simge boyutları, etiketler, renkler, gölgeler ve fazlası üzerinde ince ayar yapmanız mümkün.

Ekranın alt tarafında gösterilen dock, 5'e kadar sayfa sunabiliyor ve her sayfa, 1 - 7 arasında simge taşıyabiliyor.

dodol, estetik değişiklikler için birçok seçenek içeren bir tema mağazasıyla geliyor. Top ve Dodol's Pick kategorileri altında birçok yüksek kaliteli tema ve duvar kağıdı bulmanız mümkün.

Okuyucu Yorumları