En iyi 30 oyun telefonu!

Eğer cep telefonunuzda en son oyunları oynamak istiyorsanız; işte en iyi 30 alternatif...

En iyi 30 oyun telefonu!

Oyun oynamaya uygun olması için bir akıllı telefonda güçlü bir işlemci, yeterli hafıza ve büyük bir dokunmatik ekran bulunması gerekiyor. Akıllı telefon üreticileri oyunların önemini fark ettikçe bu tür telefonların sayısı da artıyor. Elbette telefonların oyun kapasitesi arttıkça daha gelişmiş oyunlar piyasaya çıkıyor. Böylece kullanıcılar otobüsün gelmesini beklerken son sürat yarışabiliyor ya da öğle arasında bölüm sonu canavarını devirebiliyor.

3 boyutlu oyunların heyecan verici dünyasına dalmak isteyenleri, günümüz oyunları için gerekli sistem özelliklerine sahip telefonları bir araya getirdiğimiz galerimize göz atmaya davet ediyoruz. Bir akıllı telefonun günümüz 3 boyutlu oyunların altından kalkabilmesi için en az 1 GHz hızında çift çekirdekli işlemciye ve en az 768 MB RAM'e ihtiyacı var. Oyunlardan tam zevk alabilmek için en az 4 inçlik dokunmatik bir ekran şart.

Bu gereksinimleri karşılayabilen, piyasada bulabileceğiniz en iyi 30 telefon modelini bir araya getirdik. Hepsi galerimizde... Tıklayın...

Asus Padfone 2: Lüks Düşkünü Oyuncular İçin

Asus, akıllı telefon ve tabletin zekice bir araya getirildiği Padfone'un ikinci modeliyle karşımızda. Padfone 2, yeni nesil oyunların gerektirdiği donanım gücünü taşıyor. 1.5 GHz hızındaki dört çekirdekli işlemci ve 2 GB RAM, piyasadaki her oyunu çalıştırmaya yeter. Tablet arabirimi sayesinde oyun alanı 4.7 inçten 10.1 inçe (1280 x 800 piksel) çıkıyor. Android 4.0 (Jelly Bean yükseltmesi çıkacak) işletim sistemi için yığınla oyun seçeneği mevcut. Her ne kadar henüz Türkiye'de bulunmasa da LTE teknolojisini destekleyen telefon, internet üzerinden oyun oynamayı sevenlerin ihtiyaç duyduğu hızı da garanti ediyor. Sistem kaynaklarını sömüren yeni nesil oyunların telefonun pilini kısa sürede tüketeceğinden endişelenmenize gerek yok çünkü Padfone 2 pil testlerinde de çok iyi sonuçlar elde etti. Elbette böylesi bir oyun canavarı bedavaya gelmiyor. Henüz Türkiye'de bulunmayan telefonun 32 GB hafızalı modelinin yurtdışı satış fiyatı yaklaşık 800 avro.

Okuyucu Yorumları