En iyi 5 masaüstü özelleştirme aracı!

Windows, Linux ve Mac masaüstünüzü bu araçlarla özelleştirin, geliştirin! İşte en iyi 5 araç...

5 masaüstü uzmanı!

Masaüstünüz sanal bir eviniz gibidir, onu ne kadar kendi ihtiyaçlarınıza uygun ve göze hoş bir hale getirirseniz, çalışma heyecanınız o kadar artacaktır. Bu yazımızda Windows, Linux ve Mac için 5 masaüstü özelleştirme aracını sizlere tanıtacağız.

Rainmeter (Windows)

Etkin olarak geliştirilen Rainmeter, Windows masaüstünüzü geliştirmeye yönelik mükemmel bir araç. Rainmeter masaüstünüzde yapılacak listesi, takvim, hava durumu ve çok daha fazlasını gösterebiliyor. Sitesindeki temaları kullanarak araca farklı görünümler de kazandırabilirsiniz.

GeekTool (Mac)

Mac masaüstünüzde sistem bilgilerini, metin dosyalarını, fotoğrafları ve diğer bilgileri göstermek istiyorsanız GeekTool'u deneyebilirsiniz.

Samurize, Conky ve Fences

Samurize, Conky ve Fences
Samurize: Program artık güncellenmese de kullanıcılar eklenti yayınlamaya devam ediyorlar.

Samurize (Windows)

Samurize, Windows masaüstünüzde görüntülenen bilgileri özelleştirmeye yönelik bir başka araç. Rainmeter'da olduğu gibi Samurize da işlevini genişletecek birçok eklentiye sahip.

Conky (Linux, FreeBSD)

Conky, sistem bilgilerini ve diğer bilgileri Linux masaüstünüze getiriyor. CPU, bellek ve disk kullanımı yanında gösterebileceğiniz yüzlerce bilgi bulunuyor (e-posta ve şu an çalan müzik gibi).

Fences (Windows)

Samurize: Program artık güncellenmese de kullanıcılar eklenti yayınlamaya devam ediyorlar.

Fences, burada tanıttığımız programlardan biraz farklı. Araç masaüstünüzdeki karmaşayı gidermeye odaklanıyor. Fences ile masaüstünüzde dilediğiniz yerlerde 'sınırlar' oluşturarak kısayolları organize edebiliyorsunuz. Bu sayede masaüstünüz yönetmesi daha kolay bir hal alıyor ve kalabalık yapan kısayollarınızı arka planda saydam olarak saklayabiliyorsunuz.

Okuyucu Yorumları