En iyi 5 PDF görüntüleme ve düzenleme aracı!

Bu 5 yazılım, PDF dosyaları konusunda gerçek birer uzman! İşte en iyi PDF yazılımları...

PDF dosyası onlardan sorulur!

PDF belgeleri, elektronik belge paylaşımlarında ve dağıtımlarında standart halini aldı. PDF belgelerini oluşturabileceğiniz, düzenleyebileceğiniz ve görüntüleyebileceğiniz bir çok PDF uygulaması mevcut. Bu yazımızda PDF araçları arasından sizler için seçtiğimiz en iyi 5 tanesini inceleyeceğiz.

Foxit
(Windows, Linux. Reader sürümü: Ücretsiz. Pro sürümü: 129 dolar)

Foxit Reader, yorum yapmayı, çokluortam içeriği eklemeyi, 5 seviye güvenliği ve hatta belge içinde JavaScript çalıştırmayı destekleyen hafif bir PDF okuyucusu. Foxit'in farklı amaçlara hizmet eden sürümleri de mevcut:

PDF Creator (29.99 dolar) ise diğer biçimleri PDF'e dönüştürmekte, PDF Editor (99 dolar) PDF dosyalarını değiştirmekte, Foxit Phantom PDF Suite (129 dolar) ise bu iki paketin yanında PDF dosyalarını karşılaştırmakta kullanılabiliyor.

Preview ve PDF-XChange

Preview ve PDF-XChange
Mac'lere yönelik Preview

Preview
(Mac, Reader sürümü: Ücretsiz)

Preview, Mac için entegre bir PDF görüntüleyicisi. PDF dosyalarını hızla açabilen Preview ile istediğiniz bölümleri vurgulamanız, not veya linkler eklemeniz, PDF sayfalarının sırasını değiştirmeniz, PDF dosyalarını birleştirmeniz ve daha fazlası mümkün. Preview, aynı zamanda hoş bir resim görüntüleyicisi.

PDF-XChange
(Windows, Reader sürümü: Ücretsiz, Pro sürümü: 34.50 USD)
Mac'lere yönelik Preview
PDF-XChange, sayfa biçimlendirme, belgeyi resim olarak dışa aktarma, metin çıkartma, 256bit AES şifreleme desteği, özelleştirilebilir ara yüz ve daha fazlasına sahip hafif ve hızlı bir PDF okuyucusu. Pro sürümü ise daha fazla değiştirme kapasitesine, PDF dönüştürme ve oluşturma araçlarına sahip.

Adobe Acrobat ve Nitro PDF

Adobe Acrobat ve Nitro PDF
Adobe Acrobat, PDF'lerdeki tüm entegre içerikleri açabiliyor

Adobe Acrobat
(Windows / Mac, Reader sürümü: Ücretsiz, Pro sürümü: 299 dolar)

Acrobat Reader genellikle birçok kullanıcının tarayıcısına entegre olarak bulunan Adobe'un ücretsiz PDF görüntüleme aracıdır. Program, yorum araçlarına, Acrobat.com çevrim içi hizmetleri ile entegrasyona, zararlı PDF'lerden korunma işlevine sahip. Diğer PDF görüntüleyicileri kadar hızlı olmasa da Reader, PDF içerisinde gömülü olan tüm içeriklere erişebiliyor.

PDF dosyalarını oluşturmak ve düzenlemek için ise Standard (299 dolar), Pro (499 dolar) veya Suite (1.079 dolar) sürümünü satın almanız gerekiyor.

Nitro PDF

(Windows, Reader sürümü: Ücretsiz, Pro sürümü: 99 dolar)
Adobe Acrobat, PDF'lerdeki tüm entegre içerikleri açabiliyor
Nitro Reader, şu an beta sürümünde olan bir PDF görüntüleyicisi. Ancak PDF oluşturma, metne dönüştürme, sayfanın istediğiniz bir bölümüne metin ekleme, form kaydetme, PDF dosyalarını Outlook'ta veya Windows Gezgini'nde ön izleme gibi gelişmiş işlevler sunuyor.

PDF oluşturma ve sayfa değiştirme işlevleri için Nitro PDF Express sürümüne (49.99 dolar) yükseltmeniz gerekiyor. Nitro PDF Professional ise, PDF'lerle yapabileceğiniz her şeyi yapmanıza izin veren bir 'orijinal Acrobat alternatifi'.

Okuyucu Yorumları