En iyi 7 alternatif dosya yöneticisi!

Eğer Windows kullanıyor ve dosyalar üzerinde maksimum kontrol istiyorsanız, bu 7 araç sizin için!

Dosyalara hükmedin!

Dosya yöneticileri, dosyaları oluşturmak, düzenlemek, görüntülemek, yazdırmak, çalmak, yeniden adlandırmak, kopyalamak, taşımak, aramak gibi işlevleri bir araya getiren yazılımlardır. Windows Gezgini, temel yönetim işlevlerini başarılı bir şekilde yerine getirebiliyor. Ancak klasörleri karşılaştırmak, dosyaları eşitlemek ve dosyaları karmaşık kriterlere göre sıralamak için alternatif dosya yöneticilerine başvurmanız gerekiyor. İşte sizler için seçtiğimiz alternatif dosya yöneticileri:

FreeCommander

Bir USB çubuğu yoluyla yanınızda taşıyabileceğiniz FreeCommander, iki bölme teknolojisini kullanıyor. Sekmeli bir arayüze sahip yazılım, dahili görüntüleyicisi ile dosyaları ön-izlemenizi sağlıyor. Yazılım, dahili ZIP, CAB ve RAR desteği, FTP istemcisi, çoklu yeniden adlandırma aracı, dosya temizleme aracı ve çok daha fazlasıyla beraber geliyor.

Q-Dir, Multi Commander, Unreal Commander

Q-Dir, Multi Commander, Unreal Commander
Q-Dir

Q-Dir

Windows'a yüklenebilen veya taşınabilen bir yazılım olan Q-Dir, dosya ve klasör yönetimini kolaylaştırıyor. Yazılım, Windows Gezgini'ni temel alıyor ancak sekmeler ve daha fazla işlevsellik sunuyor.

Multi Commander

Çok sekmeli ve iki bölmeli bir yapıya sahip Multi Commander, günlük çalışmanıza ihtiyaç duyabileceğiniz tüm işlevlere sahip. Yazılım, otomatik sıralama, arşivlerin içinde dolaşma, FTP, dosya arama gibi birçok özellik sunuyor.

Unreal Commander

Unreal Commander da iki bölmeli bir arayüze sahip. Bunun yanında yazılım, Unicode desteği, gelişmiş dosya arama, çoklu yeniden adlandırma, klasör eşitleme, arşiv dosyası desteği, dahili görüntüleyici, ağ desteği, arka planda kopyalama, geçmiş, arka plan resmi gibi özelliklere de sahip.

CubicExplorer, Master Commander ve SE-Explorer

CubicExplorer, Master Commander ve SE-Explorer
SE-Explorer

CubicExplorer

Hem yeni, yem de gelişmiş kullanıcıları hedef alan CubicExplorer'ın öne çıkan iki özelliği, sekmeli yapısı ve yer imi desteği. Oturum desteğine de sahip dosya yöneticisi, dosyaları ön-izlemenize izin veriyor, arayabiliyor ve çok daha fazlasını yapabiliyor.

Master Commander

Arayüzü iki bağımsız bölmeden oluşan yazılım, sekmeli bir arayüz sunuyor. Dilerseniz ağaç görünümü de sunan Master Commander, dahili arşiv desteğine, programlama dilleri için sözdizimi vurgulama desteğine sahip metin düzenleyicisine, hex editor'e, çoklu yeniden adlandırma aracına ve çok daha fazlasına sahip.

SE-Explorer

Çift bölmeli bir yapıya sahip SE-Explorer, bu sayede birden fazla dizini veya dosyayı değiştirmenize izin veriyor.

Okuyucu Yorumları