En iyi arama ipuçları

İpuçlarımızla daha fazla fotoğraf ve videoya erişebilecek, gizli galerileri bile gezebileceksiniz.

Arama ipuçları

İnternet, yıldızların gerçek resimlerinden sahte manken görüntülerine kadar her zevke göre, rengarenk resim dünyaları sunuyor. Vereceğimiz ipuçlarıyla daha da fazla fotoğraf ve videoya erişebilecek ve gizli galerileri bile gezeceksiniz.

İnternet'te fotoğraf ve video arayanlar, ücrete tabi olan ve "dialer" tabir edilen programlara istemeden yakalanmak tehlikesiyle karşı karşıya kalıyor. Bu yüzden gizli resimler avı sırasında, parmaklarınız her zaman bir tuş kombinasyonuna hazır olmalı: [Alt]+[F4]. Bununla şüpheli bir internet sayfasını henüz PC'nize transfer edilirken kapatırsınız. Maalesef arayış sırasında sıklıkla birçok takipçi pencere açılır. Böyle durumlarda [Alt]+[F4] tuşlarına birden fazla basmanız gerekebilir. En kötü durumda ise Internet Explorer'ınızı kapatır, daha sonra açmayı tercih edersiniz.

Fotoğraflarla ve videolar içeren ücretsiz galerilere bağlantıları www.google.com.tr gibi arama makineleriyle bulabilirsiniz. Arama kelimelerinizin "+gallery +free" gibi ibareler içermesi tavsiye edilir. İyi bir sonuç elde ettiğinizde, bağlantıyı Sık Kullanılanlar / Sık Kullanılanlara Ekle menüsü içinde kaydedebilirsiniz.

Fotoğrafları saklayanlar her zaman avantajlı

Fotoğrafları saklayanlar her zaman avantajlı

Fotoğrafları saklayanlar her zaman avantajlı

Resim ve videolar, ücretsiz sayfalarda genelde reklam amaçlı olarak kısa süreler için internete konuyor. İlginç bir motif bulduğunuzda, bunu hemen kaydedin. Sürüm 6'dan itibaren bu Internet Explorer'la oldukça basit: Fare imlecini motif üzerine hareket ettirin, küçük bir yardımcı menü görünene kadar bekleyin ve sonra kaydetme simgesi üzerine tıklayın. Videoları Media Player'da Farklı Kaydet üzerinden güvence altına alırsınız.

Google sayfası, sitesinde resim arama seçeneği de sunuyor. www.google.com.tr'ın ana sayfasında Grafikler üzerine tıklayın. Bunu takip eden sayfada ilgili alana arama kelimesini girin ve Google'da Ara tuşuna tıklayın. Sonuç sayfasında altta Sonuçlarda arama yap seçeneğini bulacaksınız. Bunun üzerine mutlaka tıklamalısınız: Böylece hemen hemen her zaman bir konuya ilişkin ek, bastırılmış resim malzemesi bulabilirsiniz. Tüm sonuçları, fare tıklaması ile büyüttüğünüz küçük önizleme resimleri olarak görürsünüz. Büyük galeriler resimlerini ve sütunlarını sıklıkla numaralandırıyor. Önizleme sayfalarında sıklıkla kamuya açık resimlerin yalnızca bir kesitini görebilirsiniz. Bu ipucu yardımıyla birçok durumda gizli dosyalara da ulaşmanız mümkün:

Bir fotoğraf varsa galeri de vardır

Bir fotoğraf varsa galeri de vardır

Internet Explorer'daki adresi üstteki beyaz alanda "Adres" yanında tam olarak gözden geçirin (kutuya bkz.). Orada bir sayı görüyorsanız, şansınız var demektir: Sayının yanına tıklayın, bunu [Delete] tuşuyla silin ve bir sonraki daha küçük sayıyı ekleyin. Sayıyı bir hata mesajı elde edinceye kadar aynı şekilde adım adım yükseltebilirsiniz, mesajı aldığınızda ise, bu seriye ilişkin başka ücretsiz resimler yok demektir.

Bir fotoğrafın bulunduğu yerde, galeriler de bulunur

Bir sayfanın içeriği hoşunuza gidiyor ve orada başka harika galeriler bulacağınızı mı tahmin ediyorsunuz? Biraz arama içgüdüsü ve bu ipucumuzla diğer gizli video galerileri bulmanız da mümkün. Internet adresini tam olarak gözden geçirin. Adresteki galeri numarasını silin ve yeni bir numara girin. Şöyle örnekleyelim: Diyelim ki "Julia Roberts" "Video" "Free" arama kelimeleri üzerinden fragmanları içeren bir galeri buldunuz, internet adresi "thema= 101" olarak son buluyordu. Tek yapmanız gereken adresin sonunu "thema= 99" olarak değiştirmek. Yeni bir video galerisine gideceksiniz. Burada da sayıları adım adım denemekte fayda var.

Gizli videoları Media Player'da izleme

Gizli videoları Media Player'da izleme

Gizli videoları Media Player'da izleme

Birçok web sayfası, içeriğine bir video oynatıcı ekliyor. Böylece orijinal dosya hilekarlıklar için önce gizleniyor. Vereceğimiz püf noktasıyla bunun üstesinden gelmek de mümkün: Sağ fare tuşuyla film üzerine tıklayın. Bunu takip eden menüde Özellikler'i seçin. Dosya adını sol fare tuşu basılı bir şekilde işaretleyin ve [Ctrl]+[C] ile kopyalayın. Windows Media Player'a geçin, (Başlat / Programlar / Windows Media Player) ve Dosya menüsünde URL aç'ı açın. Giriş alanına tıklayın ve dosya adını [Ctrl]+[V] tuş kombinasyonuyla yapıştırın. Burada da sayılarla oynamak gizli videolara girişi sağlıyor. Bir sayıyı silin ve bunun yerine başka bir tanesini yazın. Şansın da biraz yardımıyla Tamam üzerine bir tıklamadan sonra bu seriden başka bir filmi görebilirsiniz.

Okuyucu Yorumları