En İyi Camcorderlar

Chip Online, Haziran 2007 itibariyle piyasadaki en iyi Dijital Kameraları sizler için araştırdı.

En İyi Video Cam'ler

Dijital Video Kameralar artan teknolojileri, küçülen boyutları ve düşen fiyatları ile hayatımızın bir parçası oldular. Dijital Video Kameralar artık sadece DV kasetlere değil direk olarak DVD'ye ya da üzerlerinde barındırdıkları sabit disklere de yüksek görüntü kalitesinde kayıt yapabiliyorlar.

Chip Online çok pahalı olmayan ama iyi bir dijital kamera almak isteyenler için piyasadaki tüm Dijital Video Kameraları sizler için araştırdı ve en iyileri belirledi. Canon, Sony, Panasonic ve Hitachi marka dijital video kameralarının tüm modellerini içinden fiyatları 350$ ile 1000$ arasında değişen iyi 8 dijital video kamera belirlendi.

Sekizinci Sırada Hitachi DZ-GX3300A

Sekizinci Sırada Hitachi DZ-GX3300A

Hitachi DZ-GX3300A düşük ışıkta oldukça başarılı görüntü kaydı yapabilen, batarya ile oldukça iyi kullanım süresine sahip ve çekilen görüntünün kamera içinde düzenleyebilme özellikleriyle ilk sekizin içinde kendine yer buluyor. Fiyatı ortalama 450$ civarında olan ürün 3 inçlik DVD-R, DVD-RW, DVD+RW, ve DVD-RAM direk görüntü kaydı gerçekleştiriyor.

En iyi görüntü kalitesinde dolu bir batarya ile 105 dakika boyunca kayıt yapma şansı sunan DZ-GX3300A, 2.5 inçlik LCD ekranında tüm düzenleme işlerinin yapılmasına ve 10X optik yakınlaştırma yeteneği ile oldukça başarılı kayıt imkan sağlıyor.

Düşük ışıklarda resim ve video kalitesinde oldukça başarılı sonuçlar veren Hitachi'nin dijital kamerasının tek kötü yanı beyaz balansının biraz kötü olması. Ancak pahalı olmayan ve iyi bir kamera arıyorsanız Hitachi DZ-GX3300A sizi oldukça memnun edecektir.

Donanım Performans Puanı : 6.5 / İyi

Canon ZR600 Listenin Yedinci Sırasında

Canon ZR600 Listenin Yedinci Sırasında

Listenin yedinci sırasında dijital teknoloji devi Canon'un ZR600 modeli yer alıyor. Çektiği görüntüleri MiniDV'ye kayıt yapan ZR600, 2.7-inç wide-ekran LCD'ye sahip. Basit kullanımlı menüsünü kullanıcı joystick yardımıyla idare edebiliyor.

25X optik yakınlaştırma yapabilen cihaz, kolay kontrol, yüksek renk kalitesi destekli lensleri ve düşük fiyatıyla kullanıcıların beğenisine sunulmuş.

Fotoğraf çekimi çok başarılı olmayan ancak video kalitesinde canlı renkleri başarıyla görüntüleyebilen ZR600'ün düşük ışıklardaki çekim kalitesi fiyatına ve donanım özelliklerine göre oldukça başarılı. Ülkemizdeki satış fiyatı ortalama 360$ civarında.

Donanım Performans Puanı : 6.6 / İyi

Panasonic VDR-D210 En İyi Altıncı Kamera

Panasonic VDR-D210 En İyi Altıncı Kamera

3 inçlik mini DVD-R/RW/RAM disklere kayıt yapan Panasonic VDR-D210, 32X optik yakınlaştırma yapabiliyor ve bu sayede kullanıcıya daha fazla detay yakalama imkanı sağlıyor.

680,000-piksel CCD sensöre sahip D210, ortalama 350$'lık fiyat etiketiyle oldukça iyi bir fiyat / performans sonucu veriyor. Işığı az alanlarda çok da iyi video kalitesi sağlayamayan cihaz gündüz çekimlerinde en profesyonel kameralara taş çıkartabiliyor. Kameranın şaşırtıcı kötü özelliklerinden biri ise JPEG formatında fotoğraf çekememesi.

Video çekimlerinde yüksek renk ve görüntü kalitesine sahip olan D210, dolu batarya ile 95 dakika boyunca DVD kaydı gerçekleştirebiliyor.

Donanım Performans Puanı : 6.7 / İyi

Canon ZR850 ilk Beşin İçinde

Canon ZR850 ilk Beşin İçinde

Türkçe menü ve joystick ile kolay kullanım imkanı sunan ZR850, yüksek çözünürlükte ve 16:9 gerçek geniş ekran video kaydı yapıyor. 35x optik ve 1000x dijital zoom yapabilen ZR850 ile hiçbir ayrıntının gözden kaçmasına imkan yok.

Çektiğiniz görüntüleri 2.7 inçlik ve 112.000 piksel geniş LCD ekrandan oldukça kaliteli bir şekilde izleyebilir, çektiğiniz görüntüleri USB bağlantısı ile bilgisayarınıza hızlı bir şekilde aktarabilirsiniz.

SD/SDHC/MMC hafıza kartlarıyla uyumlu olan kameranın bir de full fonksiyon uzaktan kumandası bulunuyor. LED destekli gece modu sayesinde karanlık ortamlarda yaptığınız çekimlerde de iyi sonuçlar elde edebilirsiniz. Ürün ülkemizde ortalama 450 YTL'lik fiyat etiketiyle fiyat / performans sıralamasında en üstlerde yer almayı hakkediyor.

Donanım Performans Puanı : 6.8 / İyi

Sony, Handycam DCR-DVD405 ile Dörüncü Oldu

Sony, Handycam DCR-DVD405 ile Dörüncü Oldu

Teknoloji devi Sony, Handycam modelleriyle dijital video kamera pazarında oldukça yer edinmiş durumda. İşte o Handycam'lerden bir model olan DCR-DVD405, kalitesi ve fiyatıyla en iyiler içersinde dördüncü sırada olmayı hakkediyor.

Video ile çekilen görüntüleri DVD-R/RW'ye kaydedebilen, Vizör ile 85 dakikalık sürekli kayıt süresine ulaşan ve çekilen bu görüntüleri Dolby Digital AC-3 5.1 kanal ses sistemiyle birleştiren DCR-DVD405, Carl Zeiss Vario-Sonnar mercek kullanıyor. 10X Optik yakınlaştırma yeteneği bulunan kamerada tüm işlemleri 2.5 inçlik yüksek çözünürlüklü LCD ekranında gerçekleştirebiliyorsunuz.

Kameraya ayrıca Memory Stick'te takabilme şansınız var. DCR-DVD405'in kamera ışığı bulunmuyor ve az ışıklı ortamlarda çok yüksek görüntü elde edemiyorsunuz. Ürünün ülkemizdeki satış fiyatı 1200 YTL civarında.

Donanım Performans Puanı : 7.1 / Çok İyi

Bronz Madalya Panasonic PV-GS320'nin

Bronz Madalya Panasonic PV-GS320'nin

İncelememizde 3.sırayı teknoloji devi Panasonic'in GS320'si aldı. Mini DV kasete kayıt yapan 3 CCD dijital video kamera, 3CCD sensörüyle hayatın gerçek renklerinde çekim yapıyor.

Dünyaca ünlü Leica lensi kullanan GS320, 3.1 megapiksel fotoğraf çekimi, 10X optik zum ile eş zamanlı kamera ve fotoğraf çekim imkanı ile yaptığınız çekimlerden büyük keyif almanızı sağlıyor. Optik imaj sabitleme sistemi(OIS) ise titremelerden oluşacak görüntü bozukluklarına son verirken, 16:9 çekim formatıyla çektiklerinizi LCD ve Plazmanızda gerçek boyutta izleyebilirsiniz.

Ürünün düşük ışıktaki görüntü kalitesi oldukça iyi, zaten aydınlık ortamlardaki görüntü kalitesini tartışmaya dahi gerek yok. GS320'nin kamera ışığı ya da flaşı bulunmuyor. Türkçe menüsü ile sunulan kameranın ülkemizdeki satış fiyatı yaklaşık 850 YTL civarında satılıyor.

Donanım Performans Puanı : 7.2 / Çok İyi

İkinci Sırada da VDR-D310 ile Panasonic Var

İkinci Sırada da VDR-D310 ile Panasonic Var

Aynı firmanın bir diğer DVD'ye kayıt yapan VDR-D310 modeli en iyiler içinde ikincilik ipini göğüsledi. High-end 3CCD dijital video kamera, 3CCD sensörüyle gerçek renklerde çekim yapıyor.

Dünyaca ünlü Leica lensi bu modelde de kullanan Panasonic,3.1 megapiksel fotoğraf çekimi ve 10X optik yakınlaştırma yapabiliyor. Optik görüntü sabitleme sistemi (OIS) titremeden kaynaklanan görüntü bozukluklarına son veriyor.

Panasonic Diga DVD recorder ile hızlı bir şekilde çekimlerinizi hard diske kopyalayıp kendi DVD arşivinizi oluşturabilirsiniz. 16:9 çekim formatıyla çektiklerinizi LCD ve Plazmanızda gerçek boyutuyla izleyebilirsiniz. Karanlık ortamlarda da renkli ve iyi bir görüntü yakalama kabiliyeti bulunan kameranın video ışığı bulunmuyor. Ülkemizdeki satış fiyatı 1000YTL civarında.

Donanım Performans Puanı : 7.3 / Çok İyi

En İyisi Canon DC40

En İyisi Canon DC40

Teknoloji devlerinden Canon'un DC40'ı fiyat ve performans yönünden birinci oldu. Görüntüleri DVD-R/-RW'ye kaydeden DC40, toplam 4.29 megapiksellik görüntü sağlıyor ve bu oran diğer 7 kameranın çok üzerinde bir değer olarak karşımıza çıkıyor.

Mükemmel video çekim kalitesine bir de düşük ışıktaki video görüntü kalitesi eklenince, DC40'ın çok daha pahalı olan rakiplerine meydan okuduğu da ortaya çıkıyor. Yarı manuel kamera kontrol sistemi sayesinde en iyi görüntü ayarını kameranızla ortak karar vererek bulma imkanınız olması ürünün artılardan biri. 2.7 inçlik LCD ekranında çektiğiniz videoları yüksek kalitede izleme şansınız bulunuyor.

Kamerayla çekilen fotoğraflar ise bir dijital video kamera için oldukça başarılı bir kalitede. Fotoğraf boyutlarını isteğinize göre 640 x 480, 1280 x 960, 1632 x 1224, 2304 x 1736 olarak belirleyebilirsiniz ve ard arda çekim modunu açarak çektiğiniz resimlerden içinden en iyiyi ayıklayarak güzel resimler elde edebilirsiniz.

Çekilen görüntülerin ses kalitesi Dolby Digital 2 kanaldan 48kHz şeklinde. Üzerinde bir adet de SD Card slotu barındıran kameranın ülkemizdeki satış fiyatı 1000$ seviyesinde.

Donanım Performans Puanı : 7.8 / Çok İyi

Okuyucu Yorumları