En İyi Çin Alışveriş Sitelerini Araştırdık!

Çin'den alışveriş yapmak son dönemin trendi. Peki ama bu iş nasıl oluyor; nelere dikkat etmek gerekiyor?

Çin'den alışveriş rehberi!

İnternetin hayatımıza getirdiği en önemli nimetlerden biri, yurtdışı sitelerden dilediğimiz gibi alışveriş yapabilmemiz. Yurtdışından alışveriş yaparak hem Türkiye'ye gelmemiş ya da gelmeyecek ürünleri bulabilme şansına sahip oluyoruz hem de elektronik de başta olmak üzere pek çok sektörde daha ucuz fiyatlarla istediğimiz ürünleri satın alabiliyoruz.

Ucuz ürün satın alımı söz konusu olduğu zaman aklımıza gelen ilk ülke Çin oluyor. Çin malı ürünlere ve Çin alışveriş sitelerine önyargıyla bakan pek çok kişi var. Ancak güvensizlik söz konusu olsa da, satın alınmak istenen ürünlerin Türkiye'ye göre yarı fiyatından bile daha ucuz olduğu görülünce alışveriş yapmak isteyenler en azından bir kez şansını denemeyi tercih ediyor.

Çin alışveriş sitelerinde beğendiğiniz ürünü almadan önce emin olmanız gereken en önemli konu, sitenin güvenli olup olmadığı. Eğer site güvenli değilse siparişiniz elinize hiç ulaşmayabilir, beklediğinizden çok daha farklı bir ürünle karşılaşabilirsiniz ya da en kötüsü kredi kartı bilgileriniz tehlikeye girebilir. Tüm bu problemleri yaşamamanız için en iyi Çin alışveriş sitelerini sizin için araştırdık.

Çin Alışveriş Siteleri Güvenli Mi?

Çin'den alışveriş denildiği zaman akla ilk olarak Alibaba.com, ikinci olarak ise Alibaba.com'un bir uzantısı olan AliExpress.com geliyor. AliExpress.com, güvenli alışveriş imkânının yanı sıra, oldukça geniş bir yelpazede ürün seçenekleri sunuyor. Siteden elektronik, otomobil parçası, kozmetik, kıyafet ve aklınıza gelebilecek her türlü ürünü satın alabilmeniz mümkün. Üstelik hızlı teslimat ve siparişi her adımda izleme gibi seçenekler de mevcut.

BangGood.com, en güvenilir Çin alışveriş sitelerinden biri. Özellikle elektronik alışverişi yapacaksanız, site size geniş bir ürün yelpazesi sunuyor. Cep telefonları, telefon aksesuarları ve her türlü elektronik eşya BangGood.com'dan bulunabiliyor. Uluslararası müşterilere kaliteli ürünleri ucuz fiyatlarla sunmayı hedef edinen sitede tüm ürünler size gönderilmeden önce mutlaka kalite kontrolden geçiyor. Hızlı dağıtım hizmeti de mevcut.

Kesinlikle güvenebileceğiniz diğer Çin alışveriş sitelerine örnek olarak Focalprice.com, Lightinthebox.com, Miniinthebox.com ve DX.com'u verebiliriz. Bu siteler aynı zamanda en ucuz Çin alışveriş sitelerinin arasındadır. Daha ucuz fiyatlarla satış yapan siteleri elbette bulabilirsiniz. Fakat alışverişinizle ilgili sorun yapmamak için güvenliği fiyatın önüne koymanızı tavsiye ederiz.

Çin'den Kargo Kaç Günde Gelir?

Çin'den Kargo Kaç Günde Gelir?

Çin alışveriş siteleri söz konusu olduğunda akla gelen ikinci soru da kargonun kaç günde elimize ulaşacağı. Çin ile aramızdaki mesafe göz önüne alındığında, pek çok kişi alışveriş yapmak konusunda tereddüde düşebiliyor. Oysaki aslında düşündüğümüz kadar uzun sürelerden bahsetmiyoruz. Çin alışveriş sitelerinden aldığımız ürünler aşağı yukarı 10-15 gün içerisinde elimize ulaşıyor. Siparişimizi takip edebiliyor ve elimize ulaşmasında bir sıkıntı yaşarsak da sitede ticket açarak yetkililere ulaşabiliyoruz. Elbette bu imkânlar yukarıda bahsettiğimiz güvenilir Çin alışveriş sitelerinde mevcut.

Bazı sitelerde Türkiye'ye hızlı teslimat seçeneği de mevcut. Sepet adımında ek ücret vererek kargonuzu daha hızlı bir şekilde teslim alabiliyorsunuz. Sepet adımında siparişinizin elinize geçeceği tarih sizinle paylaşılıyor. Kargo söz konusu olunca Çin alışveriş sitelerinin bir diğer artısı da ücretsiz kargo seçeneği. Türkiye'den alışveriş yaptığımızda bile yüksek kargo ücretleri öderken, Çin'deki pek çok alışveriş sitesi kargo için ekstra ücret almıyor. Bu durum elbette alışveriş severlere oldukça cazip geliyor.

Yurtdışı Alışveriş Siteleri Gümrük Sorunları

Yurtdışı Alışveriş Siteleri Gümrük Sorunları

Yurtdışından alışveriş yaptığımızda en çok karşılaştığımız sorunların başında gümrük konusu geliyor. Ülkemizde Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından uygulanan bazı kurallar var. Bu kurallara ve limitlere dikkat etmediğiniz takdirde satın almış olduğunuz ürünün gümrüğe takılma riski var. Dahası yüksek vergiler ve farklı çeşitte ücretlerle karşılaşarak astarı yüzünden pahalıya gelen bir alışveriş yapabilirsiniz.

Çin'den alışveriş yaptığınızda, eğer satın aldığınız ürünler 75 Euro ve altındaysa herhangi bir vergi ödemiyorsanız. Ürünün size ulaşması için alışveriş yaptığınız sitenin kargo ücretini ödüyor, üstüne ekstra bir vergi ödemiyorsanız. Ancak eğer bu tutarı geçen bir alışveriş yapıyorsanız kargonuz için yüzde 20 oranında vergi ödemeniz gerekiyor. Bu vergi ödemesini ürün teslimi esnasında da yapabiliyorsunuz.

Okuyucu Yorumları