En iyi fotoğraf uygulamaları

Konuk yazarımız Ayşe Tolga, en çok kullandığı fotoğraf uygulamalarını CHIP Online takipçileri için anlatıyor.

En iyi fotoğraf uygulamaları

Ben de kendimi teknolojik anne olarak ya da teknolojiyi iyi kullananlardan birisi olarak görüyorum. Bu yüzden de bu gün sevdiğim bazı uygulamaları size de anlatacağım, bunlardan bazı örnekler vereceğim. Bunlardan ilki fotoğraf uygulamalarıdır.

Facetune

Facetune, telefon uygulamalarının bir tür fotoshopu sayılabilecek bir uygulamadır. Facetune ile cep telefonunuzdan çektiğiniz fotoğrafları saniyesinde kusursuz bir hale getirebilirsiniz. Sivilce kırmızı göz, fazla kilolar gibi birçok kusur kısa saniyede hemen ortadan kalkabiliyor. Ben genelde Facetune'u fotoğrafın üzerindeki bazı yerleri kapatmak, flulaştırmak istediğimde kullanıyorum. Bunun dışında bazen ortamdaki ışıklar yüzünden dişim ya da gözlerim olduğundan sarı çıktığında beyazlatma opsiyonunu kullanıyorum, bazen de ciltte görünen kusurları kapatmak adına pürüzsüzleştirme işlemini yapıyorum.

Fotorus

Fotorus

Fotorus, fotoğraf üzerinde bir tür kolaj uygulaması. Fotorus, pek çok özelliği bir arada topluyor. Zira Fotorus'da hem kolaj hem prohidit özelliği var. Bu sayede fotoğraf çekme, efektleme, filtreleme imkanı veriyor. Ben genellikle Fotorus'un bir alt uygulaması olan Instabeaty'i kullanıyorum.

Squaready

Squaready

Squaready, benim en eski kullandığım fotoğraf uygulamalarından birisidir. Squaready ile fotoğraflarımı Instagram'da kare formatına getirebiliyorsunuz. Biliyorsunuz artık Instagram'da fotoğrafın altında küçük bir üçgen ikonu var ve buna tıkladığımızda fotoğrafımız büyüyüp küçülebiliyor. Fakat bu fotoğraflarda bu mümkün olmayabiliyor. İşte böyle durumlarda Squaready'i açıyoruz, fotoğrafımızı seçiyoruz, onu istediğimiz ebatta ayarlayıp Instagram'da paylaşıma uygun hale getirebiliyoruz. Bu uygulamanın aynısı videolarımız için de bulunuyor. Yüklemek istediğimiz video büyük çıktığında yine Squaready uygulamasını açıp videomuzu küçültebiliriz.

Kaynak: http://www.aysetolgaiyiyasam.com/en-iyi-fotograf-uygulamalari-hangileri