En iyi makale Türk Telekom'dan çıktı

Bu önemli konudaki "en iyi makaleyi yazan genç bilim adamı" Türk Telekom'dan çıktı!

Türk Telekom'un gururu

Türk Telekom'un Genel Müdür Danışmanı Dr. Rasim Özcan, ekonomi alanında uluslararası en prestijli ödüllerden birini kazandı. Ekibiyle birlikte hazırladığı "Türkiye'de Kamu İhaleleri ve Rekabet" başlıklı makale "Industrial Organization Society" tarafından en iyi makaleyi yazan genç bilim adamı alanında ödüle layık görüldü. Dr. Özcan, ödülünü 17-19 Mayıs 2013 tarihlerinde ABD'nin Boston şehrinde yapılacak olan resepsiyonda alacak. Bu yıl 11. kez düzenlenecek olan Industrial Organization Society Conference organizasyonunun en iyi makaleyi yazan genç bilim adamı ödülü Türkiye'ye kazandırıldı. Türk Telekom Genel Müdürü Danışmanı Dr. Rasim Özcan, 3 kişiden oluşan ekibiyle hazırladığı "Public Procurement Auctions and Competition in Turkey" (Türkiye'de Kamu İhaleleri ve Rekabet) konulu kapsamlı araştırması ve yayımladığı makale ile ödüle layık görüldü.

Dr. Rasim Özcan, e-ihale ve etkili ihale planlaması üzerine zengin bir kaynak sunan makale ile kazandığı ödülü, 17-19 Mayıs 2013 tarihinde ABD'de Boston şehrinde Industrial Organization Society tarafından düzenlenecek olan ve dünyanın önde gelen bilim insanlarının katılacağı uluslararası konferansta alacak. Genç bir bilim adamının üstün araştırması olarak nitelenen makale Industrial Organization Society dergisinin 2012 yılı Mayıs sayısında yayımlandı.

Boğaziçi Üniversitesi Matematik Bölümü mezunu olan Dr. Özcan, aynı üniversitenin ekonomi bölümünde yüksek lisansını yaptı. Doktorasını ABD'de Boston College'da ekonomi alanında tamamladı. Birçok seçkin üniversitenin yanı sıra bu sene de Harvard Üniversitesi'nde ders veren Dr. Özcan, 2010 yılından bu yana Türk Telekom Genel Müdür Danışmanı olarak görev yapmaktadır.

Okuyucu Yorumları