En iyi oyuncu donanımları!

Bilgisayara oyunlarını keyifle oynamak için ekran kartı yetmez! İşte en iyi çevre donanımları...

En iyi oyuncu donanımları!

Bilgisayarınıza çok sağlam bir ekran kartı takabilir ve oyunlardaki FPS'yi coşturabilirsiniz. Ancak bu oyunu keyifle oynamanız için yeterli değildir!

Özellikle multiplayer'da kıran kırana rekabet eden oyuncular için hızlı bir fare, sağlam bir klavye ve çok iyi bir kulaklık gerçekten de önemlidir.

Profesyonel oyuncu seviyesinde donanımların sunduğu imkanlar ortada. Bu üst seviye oyuncu ekipmanları paranın hakkını fazlasıyla veriyorlar. Ancak yüklü bir yatırım gerektiriyorlar.

Bunu göz önüne alarak siz oyuncular için en üst seviye oyun donanımlarını inceledik. Bu makalemizde oyuncuların can dostu olan çevre donanımları tanıyacaksınız...

Mad Catz R.A.T. 7

Mad Catz R.A.T. 7
Klavye, fare ve kulaklıklar

Hızlı bir fare hem StarCraft 2 gibi oyunların, hem de bütün FPS'lerin multiplayer'ında büyük önem taşıyor.

Mad Catz R.A.T. 7 ilginç ve farklı bir tasarıma sahip olan bu fare daha ilk bakışta insanı etkiliyor.

Uzunluğunu tamamen kendi el uzunluğunuza uygun oarak tasarlayabileceğiniz çok özel bir tasarımı var. Başparmak desteğinde de 2 adet tuş bulunuyor.

En önemli özellik elbette yüksek çözünürlük oluyor. 5600 dpi'a sahip olan bu fare nanılmaz bir hassaslığa sahip. Elbette hassasiyeti istediğiniz gibi ayarlayabiliyorsunuz.

Farenin ağırlığını ayarlayabiliyor, tuşları programlayabiliyor ve kısacası elinize ve alışkanlıklarınıza istediğiniz gibi uydurabiliyorsunuz.

Logitech G110

Logitech G110
Klavye, fare ve kulaklıklar

Klavye de kazanmak ile kaybetmek arasındak fark olabilir. Strateji oyuncuları için macro tuşları gerçekten çok önemli.

Logitech G110 modeli farklı özellikleriyle kendisini diğerlerinden ayırdeden bir klavye.

Pek çok makro tuşu barındıran bu klaye gece oyuncularının da dostu. Tuşları ışıklandırmalı ve renkleri de özelleştirilebiliyor. Programlanabilir G tuşları 36 farklı amaç için ayarlanabiliyor. Hem Windows, hem de oyunlarda oldukça yararlı bir özellik.

Açtığınız oyunu algılayıp o oyuna özel makroları otomatik olarak yükleyebiliyor. Kendi içerisinde dahili bir USB ses kartı var. Bu sayede 3.5 inçlik kulaklığınızı direkt klavyeye takabilirsiniz.

Turtle Beach PX21

Turtle Beach PX21
Klavye, fare ve kulaklıklar

Multiplayer oyunlarda iletişim çok önemlidir. İster bir FPS,ister bir RTS olsun takım arkadaşlarınızla ve düşmanlarınızla konuşmak oyunun çok önemli bir parçasıdır.

Turtle Beach PX21 modeli oyuncu kulaklıkları arasında gerçekten dikkat çeken bir model. Bütün oyuncular için uygun bir model olan Px21 son derece rahat ve farklı kafa yapılarına uygun.

PC, PlayStation 3 ya da Xbox 360 sahiplerini de mutlu edecek bu kulaklık çok esnek. Stereo seste çok iyi bir tecrübe sunuyor. Korku oyunlarını oynamakiçin de ideal, TV izlemek ve müzik dinlemek için de. Mikrofonu da son derece rahat.

CM Storm Inferno

CM Storm Inferno
Klavye, fare ve kulaklıklar

CM Storm Inferno özellikle küçük elli oyuncular için son derece iyi bir fare.

Cooler Master'ın geliştirdiği bu fare özellikle online RPG oyunlarını sevenler için tasarlanmış. World of Warcraft gibi oyunların büyülerini bu farenin tuşların atayabilirsiniz.

11 programlanabilir tuş sunan bu fare atası olan Sentinel'e benziyor. 4000 dpi ile çok yüksek hassasiyete sahip. 128 Kb önbellek sayesnde profil ve profil görsellerinizi depolayabiliyor.

İri ve kolay kullanılabilen tekerleği de dikkat çeken bu farenin en büyük eksisi, ya da elleriniz küçükse artısı çok küçük olması oluyor.

Steel Series Merc Stealth

Steel Series Merc Stealth
Klavye, fare ve kulaklıklar

Steel Series Merc Stealth bir süredir piyasada olan ve oyuncuların ilgi gösterdiği bir klavye.

Oyuncular için ilave tuş takımı içeren bu klavyede özellikle FPS oyuncularının hoşuna gidecek hareket tuşları ve dahası bulunuyor. WASD, space ve diğer önemli tuşları barındırıyor. Bu tuşların dizilimi de oldukça ergonomik.

100 farklı profil seçme ve üzerine kendi profillerinizi oluşturma imknaı sunan klavyede her oyunun tuşlarını istediğiniz gibi ayarlamanız mümkün.

Ergonomik, sağlam ve oyunlar için biçilmiş kaftan olan bu klavyeyi gönül rahatlığıyla seçebilirsiniz.

SteelSeries Siberia v2

SteelSeries Siberia v2
Klavye, fare ve kulaklıklar

SteelSeries Siberia v2 çok şık duruyor. Siyah ve grili modellerden beyaz rengi ile ayrılan bu kulaklık şık durduğu kadar rahat.

Ses kalitesi oldukça üst düzey olan bu oyun kulaklığı hem düşük, hem yüksek tonlarda başarılı. Oldukça güçlü bir sese sahip olan bu kulaklık aynı zamanda başarılı bir mikrofona sahip demek isterdk ancak mikrofonun bazı zayıflıkları var.

Donanımsal olarak dış sesleri azaltma özelliği zayıf, mikrofonu ayarlamak çok kolay değil. Ancak kafaya oturması çok kolay ve rahat. Ayarlar çok basit.

Bütün oyuncuların kullanabileceği kaliteli ve şık bu kulaklık yapacağınız seçimlerde üst sıralarda yer alabilir.

Okuyucu Yorumları