En İyi Ücretsiz Fotoğraf Düzenleme Programları

Çevrimiçi, çevrimdışı ve bilgisayarınıza indirip kullanabileceğiniz en iyi fotoğraf düzenleme araçlarını seçtik!

En iyi fotoğraf düzenleme programları

Telefonlardaki kameralar her geçen gün daha iyi bir hale geliyor ve bunun tek bir anlamı var: Hiç olmadığı kadar çok fotoğraf çekiyor ve paylaşıyoruz. Ancak kameralarımız kusursuz değiller ve fotoğraflarınızı paylaşmadan önce birçok defasında düzenlemek isteyebilirsiniz.

Fotoğraf Düzenleyici Programlar

Fotoğraf düzenleme işi, sadece Adobe'un aylık ücret ödemenizi gerektiren Creative Cloud'a özel bir iş değil. Elbette Microsoft Paint'in sunduğu birkaç işlevden fazlasını hak ediyorsunuz. Aşağıda sizin için tam donanımlı Photoshop klonlarından fotoğraflarınıza filtre eklemenizi sağlayacak kullanımı kolay araçlara en iyi fotoğraf düzenleme programlarını seçtik. Sizin de önermek isteğiniz bir fotoğraf düzenleyici varsa, bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.

Photoshop

Photoshop

Şu an muhtemelen Photoshop'un ücretli olduğunu söylüyorsunuz, ancak bilmediğiniz bir şey var: Photoshop'un eski sürümü CS2'yi Adobe üzerinden tek kuruş ödemeden indirebilirsiniz. Yazılımın eski olduğuna ve desteklenmediğine dair uyarıları geçebilirsiniz.

Üstelik sadece Photoshop ile yetinmek zorunda değilsiniz. CS2 içindeki Illustrator, After Effects, InDesign ve fazlasını da ücretsiz indirebilirsiniz.

İndirin: Photoshop CS2

Pixlr

Pixlr

Web tarayıcınız üzerinde hem çevrimiçi, hem de çevrim dışı çalışabilen Pixlr, Photoshop'un sunduğu birçok işlevi önünüze getiriyor. Android ve iOS'ta uygulama olarak da kullanılabilen Pixlr, tamamen ücretsiz.

Pixlr

GIMP

GIMP

GIMP, layer desteği, magic wand stili araçlar ve geniş eklenti desteğiyle kapsamlı bir fotoğraf düzenleme aracı arayanların çok işine yarayabilir. Ancak işlev sayısının çokluğu biraz kafa karıştırabildiği gibi, aracı kullanmayı öğrenmeniz biraz zaman alabiliyor.

GIMP, Photoshop'un .psd dosyaları dahil, birçok formatı destekliyor ve listemizdeki Photoshop'a en yakın yazılım.

İndirin: GIMP

Paint.NET

Paint.NET

Bazen her tür işlevin elinizin altında olmaması işinizi kolaylaştırabilir. Basitliğiyle öne çıkan Paint.NET, oldukça hızlı ve ücretsiz bir fotoğraf düzenleyicisi. İsmi sizi yanıltmasın, Paint.NET'in Microsoft'un fazlasıyla basit olan Paint'iyle pek alakası yok. Kullanımını kısa sürede öğreneceğiniz araç, layer, geri alma, filtre, 3 boyutlu döndürme gibi temel özellikleri sunuyor.

İndirin: Paint.NET

PicMonkey

PicMonkey

Aradığınız araç bir Photoshop alternatifinden ziyade, fotoğraflarınızı eğlence amaçlı düzenlemenize yardımcı olacak, kullanımı kolay bir araç ise, PicMonkey tam size göre. PicMonkey ile fotoğrafları döndürüp kırpabilir, yeniden boyutlandırabilir ve efektler ekleyebilirsiniz.

PicMonkey

Sumopaint

Sumopaint

Yalnızca .png ve .jpg dosyalarını açmak sizi kısıtlamayacaksa, Sumopaint'in ücretsiz sürümü sizin için iyi bir Photoshop alternatifi olabilir. Photoshop ve Pixlr'a benzer işlevlere ve arayüze sahip araç, fotoğraflarınız üzerinde düzeltmeler yapıp onları geliştirmenize izin veriyor. Araç web tarayıcınız üzerinde çevrimiçi ve çevrimdışı çalışabiliyor.

Sumopaint

Fotor

Fotor

Bir fotoğraf geliştirme aracı olan Fotor, fotoğraflarda belirli bir alanı seçip, düzeltmenize izin vermiyor. Ancak kaliteli filtreleriyle fotoğraflarınızı gerçek anlamda ışıldatabilir. Araç içerisinde eski ve canlı renk ayarlamaları bulunuyor ve yapacağınız ince ayarların seviyesini kendiniz belirleyebiliyorsunuz.

Fotor'un en harika işlevi ise fotoğrafları toplu olarak işleyebilmesi. Yani onlarca fotoğrafı seçip, hepsine aynı anda filtre ekleyebilirsiniz.

İndirin: Fotor

Okuyucu Yorumları