En iyi ücretsiz Video Programları

Bedavaya video kaydedin, dönüştürün, kesin ve izleyin. En iyi ücretsiz video araçlarını tanıtıyoruz.

Videolara Hükmedin

Profesyonel video düzenleme ve oynatma yazılımlarının ne kadar pahalı olduğunu bilmeyen yoktur. Yine de alternatif programlar ile videolarla ilgili tüm ihtiyaçlarınız karşılmanız mümkün. Elinizdeki videoları hayal gücünüzke düzenleyebilir, farklı formatlara dönüştürebilir ve izleyebilirsiniz. Yazıda sizlere sunduğumuz alternatifler hem ticari yazılımlar kadar kuvvetli hem de ücretsiz.

Ücretsiz Video Yönetmenliği

Ücretsiz Video Yönetmenliği

Microsoft'un video düzenleyicisi Windows Movie Maker, seyahatlerinizde veya eğlenirken çektiğiniz videoları düzenlemeniz için eksiksiz bir program. Movie Maker ile çok sayıda video ve ses efektleri yaratabilir, videonun sahneleri arasındaki geçişleri şıklaştırabilirsiniz. Bu efektler ile örneğin videonuzu zaman zaman yavaşlatabilir, dağılarak yok edip yeni bir sahneye geçebilir veya sesi azaltarak videonun sonunu vurgulayabilirsiniz.

Programda video klipleri öncelikle film şeridine aktarılır. Ayrıca zaman çizelgesine geçerek ses ve video üzerinde oynamalar yapabilirsiniz. Videolarınızı programa yüklerken dijital veya analog kaynak kullanabilirsiniz. İşiniz bitince videoları hem WMV hem de AVI olarak kaydedebilirsiniz.

Windows Movie Maker oldukça kolay elde edilebilir bir programdır. Sadece Windows XP altında çalışan Movie Maker, zaten XP ile bilgisayarınıza yüklü olarak gelir. Eğer Windows'unuzun otomatik güncelleştirmeleri açıksa, kendini otomatik olarak son sürüme günceller.

Yakalama ve Düzenleme için Uzman Yardımı

Yakalama ve Düzenleme için Uzman Yardımı

Ücretsiz olmasına karşın tam anlamıyla mükemmel bir video yakalama ve düzenleme programı olan VirtualDub'ın kuşkusuz en büyük özelliği video yakalamadaki başarısıdır. Program bilgisayarınızı dijital bir video kameraya dönüştürür. Bilgisayarınızda yüklü tüm video ve ses codeclerini kullanabilen program, bu sayede örneğin TV yayınını DivX olarak kaydetmenize olanak tanır.

Ücretsiz programın düzenleme özellikleri de oldukça çeşitli: 4GB büyüklüğündeki video dosyalarını bile düzenleyebilen yazılım, video rengi, parlaklığı gibi özelliklerin yanı sıra, sesi ve videoyu ayrı ayrı düzenlemenize olanak tanıyor. Ayrıca video dosyalarını istediğiniz yerden kesip ayırabiliyorsunuz. http://neuron2.net adtesinde bulabilceğiniz video filtreleri ile programın gücünü artırabilirsiniz.

İndir: VirtualDub

Yetenekli Video Oynatıcı

Yetenekli Video Oynatıcı

Zoom Player'ın ücretsiz sürümü ile her türlü filmi sorunsuzca oynatabilirsiniz. Seyir zevki ile ayar uyumunu birleştiren video oynatıcı Zoom Player'da videoyu izlerken bile her türlü ayarı değiştirebiliyorsunuz. Program, tam ekran modunda bile özel menüsü ile tüm ayarlara erişebilme imkanı sunuyor. Derinlemesine yapabildiğiniz ayarlamalar ile fare tekerleğini, program tuşlarını istediğiniz fonksiyonlara atayabiliyorsunuz. Bu sayede programı kendi istediğiniz şekide yönetebiliyorsunuz.

Program "Scene Cut Editor" özelliği ile videonun bazı bölümlerini otomatik olarak atlamanıza olanak tanır. Böylece başlangıç ve bitiş zamanını verdiğiniz zaman bloklarını atlayan program, mesela kayıt içindeki reklamları otomatik olarak geçebilir.

İndir: Zoom Player

Dahi MPEG Kodlayıcı

Dahi MPEG Kodlayıcı

MPEG-Kodlayıcıları arasında bir klasik sayılabilecek olan TMPGEnc yazılımı AVI dosyalarından, VideoCD'lerde kullanılan MPEG1 ve DVD'lerde kullanılan MPEG2 dosyaları üretir. Program 2GB'tan büyük WAV dosyaları ile çalışabilir, böylece büyük projelerde videoyu bölmek zorunda kalmaz, geniş ayar seçeneği sayesinde kaliteden ödün vermeden dosya dönüşümünü tamamlayabilirsiniz. Ayarlar arasında bulunan videonun bit hızını değiştirme, renk ve ton değerleri ile oynama, sıkıştırma matrisini düzenleme gibi özellikler sayesinde amacınıza en uygun videoyu yaratırsınız.

Programı kullanışlı kılan başka bir özellik de toplu işlem yapabilmesi. Bu sayede ayarları aynı olan videoları oluşturmanız için sadece AVI dosyalarından oluşan bir liste seçmeniz yeterli olacak.

İndir: TMPGEnc

Her Şey Oynatıcı

Her Şey Oynatıcı

Linux kökenli VLC Media Player, DVD'leri, Video-CD'leri, MPEG dosyalarını, Quicktime ve DivX videolarını, kısacası her formattaki videoları oynatabilir. Bunun ardında yatan sır ise, gerekli codeclerin programın içinde bulunması. Bu sayede sisteminizde hiçbir codec yüklü olmasa bile VLC videoyu oynatacaktır. Program ayrıca akıcı MPEG ve DivX dosyalarını da okuyabilir. Bu özellik sayesinde tamamlanmamış video dosyalarınıza bakabilir ve internetten gerçekten istediğiniz videoyu indirip indirmediğinizi öğrenebilirsiniz.

Klasik Linux mantığıyla öncelikle işlevselliği amaçlayan VLC, seyir konforu olarak tam bir memnuniyet sunamıyor. Konforunuzu sağlamak için internetten eklenti paketleri indirmeniz, menülerdeki karışık ayarlarla oynamanız gerekiyor. Ayrıca tam ekran modundayken de sadece fare tekerleği ile film içinde dolaşabilirsiniz. Onun dışındaki işlemler için sağ tuş menüsünü kullanmanız gerekiyor.

İndir: VLC Media Player

DivX-DVD-Kopyalayıcı

DivX-DVD-Kopyalayıcı

Auto Gordian Knot, MPEG4 codeci kullanarak Xvid ve DivX formatında kayıt yapabilen bir DVD kopyalayıcıdır. Karmaşık ve aşırı ayrıntılı DVD kopyalayıcılardan bıkanlar için, Auto Gordian Knot'un sadece 4 aşamada DVD kopyalayan, basit ara yüzü yaratılmış.

Basit ara yüz korumasız DVDlerin DivX veya XviD'ye dönüşümü için gerekli olan tüm seçeneklere sahip. Bu sayede programın kullanımı oldukça basitleşmiş. Kopyanızı yaratırken program size DVD içinden hangi ses ve altyazı dosyalarını aktracağınızı, ses dosyasının kalitesi, oluşacak videonun boyutu gibi temel özellikleri sorar. Program eğer isterseniz otomatik olarak dosyaları CD büyüklüğünde dosyalara bölerek, kopyaları CD'ye kolayca yazmanıza da olanak verir.

İndir: Auto Gordian Knot

Birinci Sınıf Ses ve Video Dönüştürücü

Birinci Sınıf Ses ve Video Dönüştürücü

Windows Media Encoder kullanarak tüm AVI veya MPG dosyalarınızdan yüksek kaliteli WMF (Windows Media Format) tipi dosyalar yaratabilirsiniz. Microsoft'un WMF formatı ile resim ve renk kalitesinde kendi standartlarına sahip bir dosya türü yaratma hayalleri ve Windows Media 9 ile sonunda gerçekleşti. Artık WMF tipi dosyalar Quicktime, DivX, RealVideo gibi dosya türleriyle eş kaliteye sahip.

WMF tipi dosyaları yaratmanın en basit yolu, kolayca temin edebileceğiniz ücretsiz Windows Media Encoder programını kullanmak. Programın kullanımı da oldukça kolay: Windows Media Encoder size WMF tipi dosya oluştururken adım adım yardımcı olur. WMF'nin akıcı özelliği sayesinde isterseniz bir WMF tipi dosya yaratmaktansa, webcaminiz ile kaydettiğiniz görüntüleri direkt olarak internetten paylaşabilirsiniz.

İndir: Windows Media Encoder

Her Filmi oynatın

Her Filmi oynatın

GSpot AVI türündeki video dosyaları için en başarılı analiz aracıdır. Program bir AVI dosyası hata verdiğinde veya hiç çalışmadığında başvurulucak ilk yardımcıdır. Bu sorunların temeli genelde codec uyumsuzluğundan kaynaklanır: videonun codeci, büyük ihtimalle bilgisayarında yüklü değildir.

Ücretsiz GSpot aracı, AVI dosyalarını inceler ve videonun kullandığı görüntü ve ses codeclerini listeler. Program ayrıca bu codeclerin bilgisayarınızda olup olmadığı hakkında da size bilgi verir. Eğer codecler bilgisayarınızda yüklü değilse, bu codecleri bilgisayarınıza yüklersiniz ve AVI dosyasını izleyebilirsiniz. Program sadece 2 dosyadan oluşur ve bilgisyarınıza yükleme gerektirmez.

İndir: GSpot

Havalı 3D Efektleri

Havalı 3D Efektleri

Açık kaynaklı Jahshaka programı ile videolarınıza şık 3 boyutlu efektler katabilirsiniz. Videolara hareketli efektler eklemek sadece Adobe Premiere gibi profesyonel programların tekelinde değil. Oldukça şık animasyonlar Jahshaka gibi tamamen ücretsiz programlarla da mümkün.

Programın tek eksi yönü, yeni kullanıcılar için oldukça karmaşık olması. Programı kullanırken başlarda neyin nerede olduğunu bulmanız, efektleri nasıl ekleyeceğinizi bulmanız biraz uzun sürebilir. Ancak bu, cesaretinizi kırmasın. Programın internet sitesinde bulunan Wiki'deki yardım kılavuzunu kullanabilirsiniz.

Program OpenGL desteği ile video oynarken efekt eklemenize izin veriyor. Ayrıca Adobe Premiere için yazılmış eklenti paketleri Jahshaka altında da çalışıyor.

İndir: Jahshaka

Okuyucu Yorumları