En İyi ve En Kötü Marvel Filmlerini Derledik!

Marvel, sinema evreninde ciddi anlamda başarılar elde etse de; yerden yere vurulan pek çok yapımı var. Evrenin en iyileri ve en kötülerini derledik.

En iyi ve en kötü Marvel filmleri

Marvel filmleri, yaklaşık 15 yıldır popüler kültürün en çok konuşulan eserleri arasında... Iron Man ile inanılmaz bir çıkış gösteren Marvel, Avengers: Infinity War ve Captain Marvel gibi filmlerle başarısını perçinledi. 24 Nisan 2019 tarihinde gösterime girecek Avengers: Endgame, ön bilet satışları ile sinema tarihine geçmeyi şimdiden garantiledi.

Ancak Marvel, haklı olarak yerden yere vurulan bazı eserlere de imza attı. Marvel'ın en iyi ve en kötü filmlerini sizin için derledik.

Avengers

2012 yılında gösterime giren Avengers, 1,5 milyar dolar seviyesinde gişe hasılatı elde ederken; eleştirmenlerden de tam not almayı başardı. Serinin devamı olarak kabul edilen Avengers: Age of Ultron ve Avengers: Infinity War da benzer başarılar gösterdi. Avengers: Infinity War, tarihin ticari açıdan en başarılı 5 filmi arasında, dördüncü sıradaki yerini aldı. Avengers: Endgame, sinema tarihinin en başarılı filmi olursa kesinlikle şaşırmayacağız.

Captain America

Biraz milliyetçilik kokan Captain America, sinematik olarak son derece başarılı bir seri. Seri özellikle Captain America: Winter Soldier filminde; hem gişe, hem de eleştirmen değerlendirmeleri olarak muazzam değerler elde etti.

Spider-Man

Sinemaya, Sam Raimi tarafından uyarlanan Örümcek Adam serisinden bahsediyoruz. Serinin ilk filmi çok başarılıydı ama ikinci film, Marvel'ın en iyi filmi olarak nitelendirebilecek bir baş yapıttı. Serinin üçüncü filmi ise, eleştirmenler tarafından yerden yere vuruldu ve serinin ününü zedeledi.

Iron Man

Iron Man, Marvel'in yeniden doğuşunun simgesi oldu ve Avengers gibi filmlerin önünü açtı. Bol ödüllü oyuncu Robert Downey Junior'ın canlandırdığı Tony Stark figürü, inanılmaz bir başarı elde etti. Iron Man, Marvel Comics için tam anlamıyla bir dönüm noktası oldu.

Deadpool

Deadpool, diğer süper kahraman filmlerine kıyasla son derece düşük bir bütçeye sahip olmasına karşın, yapım bütçesinin 10 katından fazla gişe hasılatı elde etti. Deadpool 2 de benzer bir başarı yakalayarak "en iyiler" listesine girdi.

X-Men

X-Men: Last Stand ve X-Men Apocalypse gibi filmleri kayıt dışı bırakırsak, X-Men filmleri her açıdan başarılıydı. Ancak X-Men: Last Stand'ın baş senaristi Simon Kinberg bile, "Filmde yazdığım bazı sahneler için pişmanlık duyuyorum." ifadesini kullandı.

Guardians of The Galaxy

Retro göndermeler, esprili diyaloglar ve eğlenceli yapısıyla dikkat çeken Guardians of The Galaxy, bazı eleştirmenler tarafından beğenilmese de ağızlarda hoş bir tat bıraktı.

Ant-Man

Yapımdaki oyunculuklar son derece başarılıydı. Filmin genel olarak da eğlenceli olduğunu söyleyebiliriz. Söyleyemeyeceğimiz tek şey Ant-Man ve Ant-Man and The Wasp'ın üstte paylaştığımız Marvel filmleri ile aynı kalibrede olduğu...

Wolverine

X-Men Origins: Wolverine; ne kadar zayıf bir film ise, The Wolverine ve Logan o kadar başarılı eserlerdi.

Thor

İlk iki filminde, Marvel'ın gişe hasılatı açısından en geride kalan yapımlarından biri olan Thor, Ragnorak ile kendine geldi. Thor'un güçleri azami seviyeye taşındı. Thor, Avengers: Infinity War'daki gövde gösterisi ve "Bana Thanos'u getirin" çığlığı ile akıllarda yer edindi.

Blade

İlk iki Blade filmleri, kabul edilebilir hatta takdir uyandıran normlardaydı. Ne var ki üçüncü film Blade Trinity, hem eleştirmenlerden hem de seyircilerden tepki çekerek, sinema tarihinin karanlık sayfalarına gömüldü.

Amazing Spider-Man

Sam Raimi üçlemesinin, yeniden çekilen filmi Marvel-Sony için baş ağrısından başka bir şey olmadı. Öyle ki Sony, Marvel-Disney ortaklığı ile anlaşma yapmak ve yeni bir Spider-Man "Reboot" filmi çekmek zorunda kaldı.

The Fantastic Four

Yaklaşık 10 yıl önce beyaz perde ile buluşan Fantastic Four filmleri bir nebze kabul edilebilir düzeydi. Ne var ki 2015 yılında, "reboot" sürümüyle karşımıza çıkan Fantastic Four tam anlamıyla bir faciaydı. Yapımcı stüdyoya ciddi anlamda para kaybettiren yapım, eleştirmenlerden de "komik" denilebilecek puanlara layık görüldü.

Ghost Rider

Nicholas Cage'ın baş rolünü üstlendiği film "çerezlik" olarak nitelendirildi. Yapım, gişede başarı elde etti ve devamının çekilmesi kararı alındı. Yine Oscar ödüllü oyuncu Nicholas Cage'in baş rolde yer aldığı film, Ghost Rider 2: Spirit of Vengeance ise tam anlamıyla bir facia oldu. Yapım IMDB'de 4.3/10 puanına layık görüldü. Bizce film daha az notu hak etmişti.

Daredevil

Ben Affleck'in ilk süper kahramanlık denemesi Daredevil bir başarısızlık sembolüydü. Ben Affleck ve eski karısı Jennifer Garner'ın baş rollerini üstlendikleri yapım, Rotten Tomatos gibi önemli sinema sitelerinden 10/100 puana layık görüldü. Yapım, neyse ki yapımcı stüdyoya ortalama gişe hasılatı ile az da olsa kar elde ettirdi.

Okuyucu Yorumları