"En iyisini daha görmediniz!"

Apple'ın önemli ismine "en iyi işiniz nedir" diye sordular, o "en iyisini daha görmediniz" dedi!

"En iyisini daha görmediniz!"

Hüseyin Cem Köylü

Apple'ın efsane tasarımlarında imzası olan Jonathan Ive, şu anda üzerinde çalıştığı projenin, şimdiye kadarkilerin en önemlisi olduğunu söyledi. İngiltere'de Kraliçe'nin şövalyesi olarak ödüllendirilen Jonathan Ive, seremoni sırasında Telegraph gazetesine ufak bir röportaj verdi.

Ive'a, en çok ne ile hatırlanmak istediği sorulduğunda, "şu an üzerinde çalıştığımız proje, bana en önemli ve en iyi işimiz gibi geliyor, fakat ne olduğunu tabii ki size söyleyemem" yanıtın verdi.

Bu sözler karşısında ilk olarak aklımıza Apple markalı televizyon geldi. Steve Jobs'un da son günlerine kadar hep hayalinde olan "akıllı TV'lerin en akıllısını" yaratmak projesi hakkında, neredeyse herkes gerçekleşeceği konusunda hemfikir. Ama Apple henüz bir açıklama yapmış değil.

Geleneksel uzaktan kumanda yerine Siri-benzeri sesli yönetim ve diğer Apple cihazlarıyla kusursuz entegrasyona sahip olacağı tahmin edilen Apple "iTV"nin bu yıl sonuna kadar tanıtılması bekleniyor. Apple, daha önce de salonlara girmek için Apple TV projesini yapmıştı fakat entegre yazılımlara sahip TV'ler, oyun konsolları ve Blu-ray oynatıcılar arasında, Apple'ın TV kutusu kendine yer bulamamıştı.

Tabi Ive'ın bahsettiği şey iPhone 5 de olabilir. Henüz hakkında hiçbir şey bilmesek de Apple'ın daha iyi bir donanım, yeni yazılım ve büyük ihtimalle yepyeni bir tasarımla altıncı nesil iPhone'u Ekim ayında tanıtması bekleniyor.

Okuyucu Yorumları