En kötüsü Firefox; diğerleri de farklı değil!

Bu hatayı en çok Firefox kullananlar yapıyor. Ama diğerlerinin de onlardan aşağı kalır yanı yok!

En kötüsü Firefox...

Güvenlik firması Kaspersky'ye göre 4 kişiden 1'i eski sürüm web tarayıcısı kullanıyor, dolayısıyla bu kullanıcılara virüs bulaşma riski çok daha yüksek.

10 milyon kullanıcının katıldığı araştırmaya göre ortalama bir kullanıcı, web tarayıcısının yeni sürümü çıktığında onu 1 ay sonra yüklüyor. Bu kullanıcıların üçte ikisi, tarayıcının bir önceki sürümünde sıkışıp kalırken, kalan üçte biri ise daha da eski sürümleri kullanıyor.

Araştırmaya göre en çok kullanılan tarayacılar ise şöyle sıralanıyor: Yüzde 37.8 ile Internet Explorer, yüzde 36.5 ile Google Chrome ve yüzde 19.5 ile Mozilla Firefox.

Kaspersky'ye göre yeni sürüme geçmekte en çok gecikenler, Firefox kullanıcıları. Çıkışının üzerinden yıllar geçen Internet Explorer 6 ve 7 ise hala yüzde 3.9'luk bir kullanım oranına sahip. Kaspersky'den beyaz liste ve bulut altyapısı direktörü Andrey Efremov, araştırmanın korkutucu bir tablo ortaya koyduğunu söylüyor. Efremov'a göre birçok kullanıcı tarayıcının en son sürümüne geçiş yapsa da, kullanıcıların çeyreğine yakını bu geçişi yapmıyor. Bunun anlamı ise milyonlarca yeni zararlılara ve saldırılara açık bilgisayar.

Araştırma rakamları, Ağustos 2012'de 10 milyon rastgele Kaspersky Lab tüketici müşterilerinden sağlanmış.

Okuyucu Yorumları