En küçük Android'li cihaz bu!

USB bellek boyutundaki bu Android'li cihaz, boyuna bakmadan bakın ne marifetler sergiliyor!

En küçük Android

Gün geçtikçe ufalan bilgisayarlar, Şubat ayında büyük bir patlamayla piyasaya çıkan "Raspberry Pi" ile birlikte bambaşka bir boyuta geçmişlerdi.

Ufak bir bilgisayar ile yapılabilecekleri bir anda gözler önüne seren makinelerin hemen ardındansa üretilen "APC" ya da bir diğer adıyla "Android PC," Android işletim sistemi kullanmak isteyenlere yeni bir başlangıç olarak karşımıza çıktı. Şimdiyse sıra, çok ama çok daha ufak bir Android cihaza geldi: CX-01.

Genel hatlarıyla bilindik bir USB ebatlarında olan cihaz, içierisinde WiFi bağlantısı barındırıyor. Kullandığı işlemci Telechips TCC8920 ARM Cortex-A5 olduğu gibi, cihaz aynı zamanda 512 MB'lık RAM'e ve de 4GB'lık hafızaya sahip. Android işletim sistemiyle bezenmiş olan bu minik cihaz, sadece 48 dolarlık etiket fiyatına sahip.

Pandawill isimli firma tarafından üretilen CX-01, direk olarak Televizyonların HDMI girişinden bağlanıp, ekran üzerinden Andorid işletim sistemi ve tüm uygulamlarını kullanmamıza izin veriyor. Cihazın diğer tarafıysa, fare, klavye ya da herhangi bir uzaktan kumanda için uygun girişlere sahip.

Okuyucu Yorumları