En pahalı cebi yakından tanıyalım!

Geniş bütçeli kullanıcılara hitap eden çok özel bir telefon olan Vertu'yu merak edenler için...

En pahalı cep bu!

Piyasaya çıktığı andan itibaren "cep telefonlarının Ferrari'si" olarak adlandırılan ve teknolojisinden çok tasarımı, üretiminde kullanılan çok özel malzemeler ve el emeği ile üretilmesi ile cep telefonu arenasında farklı bir yere oturan Vertu'nun Kıdemli Pazarlama Müdürü Arthur Tay geçtiğimiz ay Türkiye'deydi. CHIP Online olarak kendisini yakaladık ve herkesin çok merak ettiği soruları tek tek sorduk!

CHIP Online: Vertu'nun misyonunu bize anlatır mısınız?

Arthur Tay: Piyasada lüks mobil cep telefonları üretmekteyiz. Bunu 1998'den beri yapıyoruz, yani yaklaşık 15 sene oldu. 2002 yılında Vertu Signature modellerimizi piyasaya sürdük. Geçen sene itibariyle de akıllı cep telefonları klasmanında Android telefonlarımızı piyasaya sürdük. Misyonumuz ise piyasada kolay bulunmayan olağanüstü malzeme ve hizmetleri müşterilerimize sunabilmek. Bunu olağanüstü tasarım ve işçilik ile sağlamaktayız.

CHIP Online: Bir Vertu'nun tasarım prosesinin nasıl başlayıp bittiğini bizlere anlatabilir misiniz?

Arthur Tay: İngiltere'de bulunan tasarım ekibimiz minimalist, modern ve çağdaş tasarım çizgisinde işler yapmaktadır. Ben de seneler önce bu konuyla ilgili çalışmaların başında bulunmuştum. Fark ettiyseniz yeni çıkan modeller eskilerine benzememektedir. Bunun arkasında Endüstriyel Tasarım ekibimizin gayretli ve başarılı çalışmaları bulunmakta. 2 Ekim'de Londra'da bu örnekleri sergileme şansı bulduk.

Tasarıma verilen özel önem

Tasarıma verilen özel önem

CHIP Online: Bu tasarımları gerçekleştirirken ürünler nasıl testlere ve ortamlara tabi tutulmaktalar?

Arthur Tay: Özellikle belirtmem gerekirse ekranlarımızda Safir kullanmaktayız. Bu "Gorilla Glass" diye tabir edilen piyasada diğer firmaların telefonlardan epey farklı bir malzemedir ve üretim prosesi bambaşka. Hammaddeyi direkt yüzey temizliği ve parlatmadan geçiriyoruz. Çizik olması çok zor ihtimal. En az 20 kez 1mt. Yükseklikten 200 gr. Ağırlığındaki bu sert objeyi ürünün üzerine düşürüp kontrol etmekteyiz. Gördüğünüz gibi şimdi ise 21. Kez düştü (çelik bir topu ekranın üzerine atıyor). Sonuçta tek bir çizik bile yok. Bu ekranın üzerinde çizik oluşturabilecek tek malzeme elmastır. Örneğin bu telefonu 2 aydır kullanmaktayım, gördüğünüz gibi ekranda tek bir çizik bile yok. Bu da akıllı telefonlar klasmanında bizi bir gömlek üstün duruma getirmekte.

Multimedya kullanımı sık olan günümüz telefonlarında temiz ekran şu anki piyasa için en önemli kriterlerden biridir. Kim çizik ekrandan bu hizmetleri izlemek ister ki? Dolaysıyla Safir ekranları tasarlarken çıkış noktamız bu oldu. Telefonun kasası ise özel bir Titanyum 5 alaşımı. Bildiğiniz gibi bu malzeme havacılık sektöründe sıkça kullanılan bir malzemedir ve çelikten 2,5 kat daha sağlamdır. Aynı zamanda aynı kütledeki çeliğin yarı ağırlığındadır.

Elimdeki ürünü ele alacak olursak biraz ağır olduğunu hissedeceksiniz. Bunun amacı hafif ürünler genelde ucuz ürün hissi verir. Bunun için biraz ağırlığı dengelemek istedik. Kalınlığı 11,2 mm. Piyasadaki en ince telefon değil tabi ki. Fakat burada saf titanyum ve safir malzemeden bahsediyoruz. Bu ürün şimdiye kadar ürettiğimiz en ince, fakat bunun yanı sıra koruma malzemesi olarak en kalın gerçek deri olan modelimiz. Bu da kullanıcıya konforlu bir kullanım sağlamaktadır. Bu dana derisi en üst moda firmalarına deri sağlayan bir deri üreticisinden özel olarak sipariş üzerine gelmektedir. Bu güzel yeşil efekt bu deriye özeldir ve ne kadar çok kullanılırsa o kadar yumuşak ve rahat kullanımlı olur. Tüm bu özel malzemeler İngiltere'deki merkezimizde özel ustalar tarafından el yapımı olarak bir araya getirilmektedir.

CHIP Online: Vertu Constellation, Vertu Signature ve Vertu Ti olarak ana ürün gruplarınız var. Bunların arasındaki farkı anlatabilir misiniz?

Arthur Tay: Vertu Constellation daha çok minimalist ve çağdaş modern bir çizgide. Vertu Ti ise daha maskülen ve sert hatlı, ayrıca Signature serisi ile birlikte özel butik destek hizmeti mevcut.

Vertu sahiplerine verilen ek hizmetler

Vertu sahiplerine verilen ek hizmetler

CHIP Online: Hazır konu hizmete gelmişken soralım, kullanıcılarınıza ne tip hizmetler sunmaktasınız?

Arthur Tay: Vertu Signature ve Ti modellerine sahip olanlar telefonda bulunan anahtar sayesinde İstanbul da dahil olmak üzere pek çok butik mağazada özenle karşılanıp sorunlarını giderebilmektelerdir. Ayrıca kullanıcılarımız için pek çok ve farklı hizmetimiz de bulunmakta; Örneğin Londra'da ve NewYork Manhattan'da bulunan ve sosyetenin gittiği ve özel üyelik ile girilebilen çok Lüks kulüplere yılda 3 kez giriş hakları bulunmaktadır.

Ayrıca PSG diye özel bir şirket ile çalışıyoruz. Şüpheli ve tehlikeli durumlarda sizi ve telefonunuzu güvene almak için hizmet veriyorlar. Eğer müşterilerimiz lokasyonlarını belirleyecek şekilde telefonlarını ayarlarlarsa bu hizmetten de yararlanabilmekteler. Ayrıca herhangi bir arıza durumunda İstanbul'da hizmet veren teknik servisimiz mevcut. Müşterilerimiz herhangi bir arıza durumunda sadece e-mail atarak veya telefon açarak uzaktan bu hizmetlerden faydalanabilirler.

"Silent Circle" diye adlandırdığımız başka bir güvenlik sistemimiz de devrede. Bu sistem telefona gelen ve giden verileri (ses, görüntü ve doküman vb.) şifreliyor. Diğer telefona da aynı programı yüklemeniz yeterli. Bu da hackerlara karşı sizi ve telefonunuzdaki verileri korumaktadır. Ayrıca bir diğer sunduğumuz korunma yöntemi "Encrypted SMS". Bu da sms in gönderildikten ve okunduktan sonra kendini imha etmesine dayalı bir yöntem. Başka bir hizmetimiz de Global WiFi, yani ipass; Aslında bu hizmet sadece şirketlere satılabilmekte, fakat yaptığımız özel bir anlaşma ile biz bu hizmeti müşterilerimize de sunabiliyoruz. iPass 112 ülkede hizmet veren ve 1.2 milyon hotspot'a sahip bir internet wifi ağı. 1 Yıllık sınırsız kullanımın bedeli 200 USD gibi cazip bir rakam.

CHIP Online: Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederiz.

Vertu hakkındaki ayrıntılı bilgileri buradaki haberimizde bulabilirsiniz.