En popüler 10 bilgisayar aksesuarı!

PC aksesuarı dendiğinde onlarca şey sayabilirsiniz. Bunlar arasından en popüler ilk 10'u seçtik!

En popüler 10 PC aksesuarı!

Aksesuarlar bir kıyafetin görünümünü mükemmel bir hale getirebilir, doğru olanlar en iyi şekilde görünmenizi sağlayabilir. Bilgisayar aksesuarları da buna benzer: Belirli aksesuarlar, bilgisayarınızdan elde edebileceğinizin en fazlasını almanızı sağlar.

Fare gibi cihazlar işletim sisteminizi kullanmanızı, USB bellekler gibi cihazlar ise verilerinizi yedeklemenizi ve bilgisayarlar veya kullanıcılar arasında paylaşmanızı sağlar. Bazı aksesuarlar sizi daha verimli veya etkili yapabilirken bazıları ise sadece eğlence ve görünüme yöneliktir.

Yeni bir aksesuar almadan önce CHIP Online'ın seçtiği bu 10 bilgisayar aksesuarına mutlaka göz atın ve faydalarını öğrenin!

Flaş sürücüler

Flaş sürücüler
USB belleklerin fiyatları oldukça uygun

10. Flaş sürücüler

Flaş sürücüler veya USB bellekler, bilgisayarlar veya kullanıcılar arasında veri aktarımı yapmanın en kolay yollarından birini bize sunuyor. Bu cihazlar bilgisayarınızın USB portuna bağlanıyor ve üzerine kopyaladığınız verileri 10 yıla kadar herhangi bir pile ihtiyaç olmadan saklayabiliyor.

USB belleklerin en iyi tarafı ise boyutlarının oldukça küçük olması. Bu sayede cebinize rahatlıkla sığabiliyorlar.

Flaş sürücüler ilk zamanlar yüksek fiyata sahipti ve kapasiteleri de düşüktü. Bugün ise teknoloji o kadar ilerledi ki çok düşük bir maliyetle çok sayıda büyük dosyayı depolamanız mümkün. Hatta birçok şirket, ürün tanıtımları için USB bellekleri kullanıyor.

Laptop çantaları

Laptop çantaları
İhtiyacınıza göre laptop çantaları mevcut

9. Laptop çantaları

Laptop kullanıcıları için doğru bir çanta seçmek, doğru bilgisayarı seçmek kadar önemli olabilir. Bu çantalar yolculuk sırasında laptop'unuzu korumaya yönelik dolgu malzemesi içeriyor. Bazılarında ise laptop'unuzu şarj etmeye yönelik güneş panelleri bile mevcut! Çantalar ve kol stili tutucular kalın modellerden deri modellere kadar değişen bir yelpazeye sahip.

Tekerlekli çantalar ağır bir laptop'u ve ilgili çalışmalarınızı nakletmekte oldukça faydalı olabilir ancak bu çantalar bazılarına hantal gelebilir. Sadece laptopunuzu taşımak ve korumak için basit bir çözüm arıyorsanız, yeni bilgisayarlar için sunulan ücretsiz çanta tekliflerini gözden geçirin.

Sıkça seyahat eden kullanıcılar 'kontrol noktası dostu' çantaları tercih ederek hava alanı güvenlik işlemlerini hızlandırabilir. Bu çantaların içi, özel tasarımları sayesinde tarayıcılar tarafından görülebilir ve çantayı açmanıza gerek kalmaz.

Hoparlörler

Hoparlörler
Laptop'unuzun veya masaüstü PC'nizin entegre hoparlörleri yeterli gelmiyorsa iyi bir hoparlör sistemi satın almalısınız

8. Hoparlörler

Şaşırtıcı derecede çok kullanıcı bilgisayarını medya merkezi olarak kullanıyor. Bu kullanıcılar için yüksek kalitede hoparlörler vazgeçilmez. Bazı kullanıcılar monitöre veya klavyeye entegre hoparlörlerle tatmin olacaktır ancak birçok çokluortam hayranı gelişmiş ses sistemlerine ihtiyaç duyacaktır. Bu hoparlörler bilgisayara USB portundan veya kablosuz olarak Bluetooth ile bağlanabilir.

Doğru bir hoparlör, ortalama bir bilgisayara entegre edilmiş küçük hoparlörlerden çok daha iyi bir ses kalitesi sağlayacaktır. İyi bir hoparlör kullandığınızda daha az karışma ve daha gerçekçi sesler elde ettiğinizi fark edeceksiniz.

Oda arkadaşınızı veya aile bireylerinizi rahatsız etmek istemiyorsanız kaliteli bir kulaklık da tabi ki kullanabilirsiniz.

Oyun donanımı

Oyun donanımı
Gerçekçi bir sürüş deneyimi için bir direksiyon ve pedal ikilisi satın alabilirsiniz

7. Oyun donanımı

Son zamanlarda oyun oynamadıysanız, oyunların ne kadar geliştiğini gördüğünüzde şaşırabilirsiniz. Oyunlar geliştikçe oyunları oynamakta kullandığımız aksesuarların sayısı da arttı. USB portundan bağlanan Joystick ve gamepad'ler çevrimiçi oyunlar oynamanızı sağlarken direksiyonlar ve uçuş kontrol sistemleri gerçekçi bir sürüş ve uçuş deneyimi sunuyor. Bu denetimler 'Force feedback' özelliği sayesinde oyundaki etkinliği titreşimlerle oyun denetimine yansıtıyor.

Ciddi oyunseverler, oyun verisini dahili olarak kaydeden ve özelleştirmeye izin veren oyunlara özel fare ve klavyeleri kullanabilirler. Favori oyun aksesuarlarınızın kablosuz sürümleri ise oyunu kanepenizden veya yatağınızdan kontrol etme rahatlığını da size sunuyor.

Sıkıştırılmış hava tüpü ve web kameraları

Sıkıştırılmış hava tüpü ve web kameraları
PC bileşenleriniz üzerinde biriken toz, hava akışını engelleyecek, PC'nizin daha çok ısınmasına dolayısıyla yavaş çalışmasına neden olabilecektir

6. Sıkıştırılmış hava tüpü

Klavyenizin tuşları yapışmaya başladığında veya düzgün çalışmadığında hava tüpünü ortaya çıkarmanın vakti gelmiş demektir. Bu basit araç sayesinde kırıntıları, tozu ve diğer artıkları tuşlarınızın arasından temizleyebilirsiniz. Sıkıştırılmış havayı bilgisayarınızın fanlarını veya güç kaynağını temizlemekte kullanarak PC'nizin ömrünü uzatabilirsiniz.

5. Web Kameraları

Web kameraları, aile ve arkadaşlarınızla görüntülü sohbet yapmanıza, dünyanın farklı yerindeki insanlarla işlerinizi yönetmenize izin verir. Bazı laptop'larda entegtre kamera bulunmaktadır, ancak birçok PC USB portundan bağlanan ayrı bir Webcam'e ihtiyaç duyar. Kablosuz web kameraları, evinizin farklı odalarından görüntü yayınlayabilmenizi olanaklı kılarken, bazılarını belirli aralıklarla fotoğraf çekecek şekilde ayarlayabilirsiniz.

Kablosuz donanımlar ve harici sürücüler

Kablosuz donanımlar ve harici sürücüler
Kablosuz fare ve klavye kullanarak PC'nizi yerinizden kalkmadan, koltuğunuzdan rahatlıkla yönlendirebilirsiniz

4. Kablosuz donanımlar

İnternet bağlantısı, cep telefonları ve daha birçok alanda kablosuz bağlantıları kullanıyoruz. Bu cihazların bir çoğu USB portunuza bağlı bir alıcıya sinyal göndererek çalışıyor, bazıları ise Bluetooth veya diğer teknolojilerden faydalanıyor.

Birçok kullanıcı entegre sürücülerle gelen kablosuz aksesuarları, kablo karmaşasına tercih ederken bazı kullanıcılar kablolu klavye, yazıcı ve cihazları kullanmayı yeğliyor.

Bir kablosuz fare kullanarak kablonun hareketinize engel olmasının önüne geçebilir, kablosuz yazıcılar sayesinde bilgisayarınızın etrafındaki alanı boşaltabilirsiniz. Kablosuz bir klavyeyle ise bilgisayarınızı istediğiniz yerden kontrol edebilirsiniz.

3. Harici sürücü

Bilgisayarı yedeklemenin önemini genellikle önemli bir veri kaybı yaşadığımızda anlıyoruz. Dahili sabit diskiniz tüm önemli verilere sahiptir ve eğer bozulursa tüm verilerinizi kaybedebilirsiniz. Harici depolama cihazları önemli verilerinizi yedeklemekte iyi bir alternatif sunuyor.

Monitörler ve fare

Monitörler ve fare
İki monitörü bir arada kullanarak verimliliğinizi artırabilirsiniz

2. Monitörler

Standart monitörler ortalama olarak 15 inç'ten 17 inç'e farklı boyutlara sahipler, ancak 40 inç gibi büyük monitörler de mevcut. Büyük monitörler, sunduğu geniş alan sayesinde işinizi daha kolay yapmanıza yardımcı olur ve tabi ki çokluortam içeriğini büyük bir monitörde daha keyifli bir şekilde izleyebilirsiniz. Üretkenliğinizi artırmak için bir çözüm arıyorsanız, iki monitörü tek bir sisteme bağlayarak farklı programları farklı ekranlarda çalıştırabilirsiniz.

1. Fare

Farelerin önceki sürümleri, imleci hareket ettirmeye yönelik küçük bir topa sahipti. Bugünkü fareler ise hareketi algılamak için lazer ışıklarını kullanıyor. Trackball adındaki benzer cihaz ise, sabit bir cihaza bağlı topu döndürerek imleci hareket ettirmenize izin veriyor. Kullanılan teknoloji faredekine oldukça benziyor ancak bilgisayar hayranlarının dikkatini fareler kadar çekmeyi başaramadı.

Bugün ise elmas kaplı modellerden, kürklü modellere her türlü fareyi bulmak mümkün.

Laptop kullanıcılarının ise fare ile touchpad arasında bir tercih yapması gerekiyor. Touchpad'de kullanıcı düz bir yüzeyde elini kaydırarak ekrandaki nesneleri seçiyor veya taşıyor. USB portunu kullanarak istediğiniz zaman standart veya kablosuz bir fare bağlamanız tabi ki her zaman mümkün.

Okuyucu Yorumları