En ucuz güneş enerjisi IBM'den!

IBM, güneş enerjisi panelleri için en ekonomik hücreyi üretecek. İşte devin açıklaması!

En ucuz güneş enerjisi!

IBM bilimadamları, pahalılığı nedeniyle yavaş yaygınlaşan güneş enerjisi teknolojisinde kullanılacak, en verimli ve ekonomik güneş enerjisi hücresini üretmek üzere çalışmalarını sürdürüyor. IBM'in üreteceği yeni hücrenin, güneş enerjisi teknolojisinin maliyetini düşürmesi ve güneş panellerinde yaygın olarak kullanılması bekleniyor. Dünyada bol miktarda bulunan materyaller kullanılarak üretilecek ve daha önce bu malzemelerle yapılan aygıtlardan %40 daha verimli olacak yeni enerji hücresi, uygun maliyetli güneş enerjisi arayışına çözüm sunacak.

Bakır, kalay, çinko, sülfür ve selyum kullanılarak, eskiye göre daha basit yöntemlerle üretilecek enerji hücresi, ticari güneş enerjisi panelleri için gereksinim duyulan düzeye yakın bir verimlilik sunacak.

IBM araştırmacıları, güneş enerjisindeki çalışmalarına, Suudi Arabistan Ulusal Araştırma Kuruluşu'ndaki araştırmacılarla birlikte devam ediyor. Su filtreleme teknolojisinde devrim niteliğinde bir proje geliştirmeyi hedefleyen IBM, güneş enerjisi teknolojisi yardımıyla deniz suyunun tuzundan arındılmasını amaçlıyor. Mikroişlemci teknolojisi ve malzeme üretiminde sahip olduğu uzmanlıktan yararlanan IBM, güneş enerjisi teknolojisine yönelik araştırmasını, yeni su filtreleme teknolojisiyle birleştirmeyi planlıyor.

Basın bülteninden derlenmiştir

Okuyucu Yorumları