En ucuz Nexus geliyor!

Nexus 7'yle tablet piyasasını alt üst eden Asus, büyük ses getirecek ucuz Nexus için hazırlanıyor!

En ucuz Nexus geliyor!

Google ile Asus işbirliğinde geliştirilen Nexus 7, gücüyle, fiyatıyla ve Android işletim sistemi için geliştirilen zengin uygulama seçenekleriyle kısa sürede, Kindle Fire HD ve iPad Mini gibi rakiplerinin yaklaşamadığı kadar yoğun bir ilgi görmüştü. İkilinin yeni bir Nexus tablet üzerinde çalışmakta olduğu zaten biliniyor. Ama ilk kez, yeni Nexus olması muhtemel bir cihaz, internete sızmaya başladı.

ME371MG kod adını taşıyan yeni ve bütçe dostu modelde, Nexus 7'de kullanılan güçlü Tegra3 işlemci yerine 1 ila 2 GHz hızında, tek çekirdekli Intel Atom Z2420 işlemci kullanılacak. Android 4.1 Jelly Bean işletim sistemine ve 1 GB RAM'e sahip olacağı iddia edilen tabletin 8 GB, 16 GB ve 32 GB seçenekleriyle geleceği ve microSD desteği sunacağı tahmin ediliyor. Tabletin 1280 x 800 piksel çözünürlüklü IPS LCD ekrana ve 1,2 MP ile 3 MP olmak üzere iki kameraya sahip olacağı da diğer iddialar arasında.

Geçtiğimiz yıl Google ve Asus'un 99 dolarlık bir Nexus tablet üzerinde çalışmakta olduğu iddia edilmişti: ME371MG'nin sistem özellikleri, bu iddialara kaynaklık eden model olabileceğini düşündürüyor.

Okuyucu Yorumları