En üst seviyede güvenlik riski...

Microsoft bu güncelleme için programını bile bozdu! Kritik yamalar için tıklayın...

IE yaralarını sarıyor

Microsoft'un güncelleme programını nadiren bozduğu bilinir. Ancak durumun önemi karşısında programını bozan Microsoft Internet Explorer için acil yamalar hazırladı.

Microsoft'un açıklamasına göre güvenlik açıkları yüzünden, kullanıcılar özel hazırlanmış, kötü niyetli internet sayfalarını ziyaret ettiğinde uzaktan kodlar çalıştırılabiliyor. Kullanıcı hesapları kısıtlı olanlar daha az etkilenirken, yönetici haklarına sahip olarak sörf yapan kullanıcılar bilgisayarlarının kontrolünü kaybedebiliyor.

Bu güncelleme, MS09-035 güvenlik bülteninde yer alan açıkların yanı sıra üç farklı güvenlik açığını daha kapıyor. Bunu da Internet Explorer'ın hafıza ve tablo operasyonlarındaki objeleri kontrol şeklini değiştirerek başarıyor.

Güncelleme; Windows 2000, XP ve Vista üzerindeki tüm IE sürümlerini hedef alıyor.

Farklı sürümler için güncellemeleri bulabileceğiniz ana sayfaya bağlantıya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Açılan sayfada güvenlik bülteni yer alacak ve orada farklı sürümler sıralanmış olacak. Kendi Internet Explorer sürümünüzü seçip tıklamanız sizi doğru indirme bağlantısına götürecek.

Okuyucu Yorumları