Endless Mini ile internet olmadan internet!

79 dolarlık bu ilginç PC, internet olmadan da internet içeriğini ayağınıza getiriyor!

İnternet olmadan internet!

Endless Mini adlı ilginç masaüstü bilgisayar, internete ulaşma imkanı olmayan milyarlarca insana PC deneyimini taşımayı planlayan 79 dolarlık bir seçenek.

Endless Mini, bir greyfurttan biraz daha büyük, 3 USB girişine (2 USB 2.0 ve bir USB 3.0) ve bir HDMI çıkışına sahip. Bilgisayarın içerisinde bir AMLogic Cortex-A ARM çipi, 1 GB RAM, Linux ve Endless tarafından tasarlanmış bazı uygulamalar bulunuyor. Bunların amacı, internet erişimi olmayan Endless kullanıcılarının internete ulaşmaları için gerekli kaynakları en aza indirmek.

Bilgisayar, iki sürüm olarak sunuluyor. Birinin 24 GB depo alanı var ve diğer sürüm 32 GB depolama alanına sahip. Aynı zamanda 2GB RAM'i bulunan 32GB'lık modelin fiyatı henüz açıklanmış değil. Bu kapasitenin büyük bir kısmı kayıtlı bilgilerle dolu durumda: Kayıtlı Wikipedia dosyaları, açık kaynaklı müzik ve hatta oyunlar... Sistemin arkasındaki fikir, kullanıcıların Internet bağlantısı olmadığında bile Internet içeriğine erişebilmelerini sağlamak.

Mini, Nicholas Negroponte'nin gelişmekte olan dünyaya 100 dolarlık PC'ler sunmayı planlayan ve kar amacı gütmeyen "her çocuk için bir laptop" fikrine benzetilebilir. Yaklaşık olarak 10 yıl sonra Negroponte, Endless için danışman olarak görev alıyor.

Endless yöneticisi Matt Dalio, 79 dolarlık Mini'yi bir "lüks PC" olarak tanımlıyor ve tüketicilerin evlerindeki veya iş yerlerindeki bilgisayarların yerini alabileceklerini düşünüyor. Dalio, CES öncesi bir röportajda, donanımın bu bilgisayarı alma sebebi olmadığını iddia ediyor: "Bu, insanların en iyi Mac yerine aldıkları bilgisayar... Çünkü o şey internet olmadan işe yaramıyor." Donanımın temel olarak bir teslimat aracı olduğunu söyleyen Dalio, kendi bilgisayarlarının yapması gereken şeyi yeterince hızlı bir şekilde yaptığını belirtiyor.

Sistemde açık kaynaklı Chromium Web tarayıcısı da bulunuyor. Mini internete bağlandığında, uygulamaları güncelleyebiliyor...

Okuyucu Yorumları