Endonezya, YouTube'a olan yasağı kaldırdı

Youtube'a yasak koyan ülkelerden biri daha bu yasağı kaldırdı. Acaba hangi ülke?

YouTube serbest

Endonezya, uzun süredir ülke çapında çapında tartışılan bir anti-İslam filmin yayınını bir süre önce durdurmuştu. Ancak artan şikayetler ve halkın tepkisinin son günlerde zirveye çıkması, Endonezya hükümetinin geri adım atmasına neden oldu ve hükümet YouTube'a koyduğu blok yüzünden üzgün olduğunu dile getirdi.

Endonezya'nın ana ISP'siyle, YouTube, MySpace ve diğer önemli bazı web sitelerine erişim, hükümetin isteği üzerine tekrar sağlandı.

Bu konuda Endonezya hükümetinden bir yetkili şunları ifade etti: "YouTube ve diğer birkaç siteye erişim tekrar açıldı. Bu sitelerin tekrar açılmasının nedeni son günlerde kullanıcıların protestolarının bir hayli artması oldu. Bu tepkiler üzerine, hükümet olarak şikayetleri dinledik ve böyle bir karar verdik."

Chip Online'ın Yorumu: Endonezya hükümetini, sağ duyulu hareket etmesi ve halkın tepkilerini kulak ardı etmemesinden dolayı kutlamak gerek. Dünya genelinde yer yer yasaklar devam ederken, ülkemizde de yeni yasakları görmeye başladık. Bunun en son örneği de maalesef Google oldu. Acaba ülkemizdeki halkın tepkisi, yetkililerce Endonezya'da olduğu gibi bu denli ciddiye alınabilir mi dersiniz?

Okuyucu Yorumları