Eposta hack'i gerçek olmayabilir!

Milyonlarca Gmail, Yahoo, Hotmail hesabının hack'lendiği iddiası, doğru olmayabilir!

Hack "şüpheli" çıktı!

Milyonlarca kişinin eposta hesaplarının oturum açma bilgilerinin çalındığı, dün Reuters tarafından ileri sürülmüş, haberimizi burada sizlerle paylaşmıştık. Ancak çoğu zaman olduğu gibi, bu defasında da işlerin göründüğü gibi olmadığı ortaya çıktı. Aslına bakarsanız gerçek bir hack olayının yaşanıp yaşanmadığı bile şüpheli.

Sızan verilere ulaşan Hold Security ile konuşan Motherboard ve güvenlik uzmanı Troy Hunt'a göre eposta hesaplarının hack'lendiğine dair açık bir işaret bulunmuyor. Hatta verilerin gerçek olmama ihtimali var. Motherboard, hack'lendiği iddia edilen hizmetler arasındaki Mail.ru'dan aldığı açıklamada, verilerin örneklerinin kontrol edildiği ve hiçbir eposta-parola kombinasyonunun çalışmadığı bilgisi yer aldı. Bu durum, verilerin geri kalanının geçerliliğini şüpheye düşürdü.

Hold Security kurucusu ve CEO'su Alex Holden ise verilerin birden fazla sızıntı yoluyla toplanmış olduğunu itiraf etti. Dolayısıyla hack'in çok eski olma ihtimali veya hiç yaşanmamış olma ihtimali veya sızan verilerin eposta sağlayıcıları değil, farklı bir kaynaktan geliyor olma ihtimali var.

Eposta adresinizin parolasını diğer hesaplarınızdan ayrı tutmakta ve ara sıra değiştirmekte elbette fayda var. Ancak Gmail, Yahoo, Microsoft gibi firmalar hack'lendiklerinde bunu gizlemek yerine, durumun ayrıntılarını bizlerle paylaşacaklardır. Bu son olayda çoğu kullanıcının "hack'ten" etkilenmediği sonucunu çıkarabiliriz. Hold Security'nin ilk açıklamalarının yeterince açık olmadığını ve firmanın kendini duyurmayı düşünmüş olabileceğini söylemek de mümkün.

Okuyucu Yorumları