Eposta sızıntısının yüzde 98'i sahte!

272 milyon Gmail, Yahoo ve mail.ru hesabının sızdığı iddiasıyla ilgili yeni bilgiler var!

Yüzde 98'i sahteymiş!

Birkaç gün önce yaşanan hack olayında 272 milyon eposta hesabının oturum açma bilgilerinin sızdığı iddia edilmiş, daha sonra olayın gerçek bir hack olmayabileceği anlaşılmıştı. Şimdi ise hack'in hedefinde olduğu iddia edilen Gmail, mail.ru ve Yahoo'dan sızıntı iddialarıyla ilgili açıklamalar geldi.

İlk gelen bilgilere göre sızan bilgiler arasında 24 milyon Gmail hesabına ait oturum açma verileri bulunuyordu. Ancak Google'ın iddiasına göre sızıntıda yer alan bilgilerin yüzde 98'i sahte. Firma, sızıntıdan etkilendiğini düşündüğü kullanıcıların güvenliğini artırdığını söylüyor.

57 milyon hesabının sızdığı iddia edilen Mail.ru da benzer bir açıklama yaptı ve sızan hesap bilgilerinin yüzde 99,98'inin yanlış olduğunu söyledi. Firmaya göre parolaların yüzde 65'i yanlış iken hesapların yüzde 12'si, bot'lar tarafından yönetildiğinden dolayı geçmişte kapatılmış. Hesapların yüzde 23'ünün hiç bulunmadığı söyleniyor.

40 milyon hesabın sızdığı söylenen Yahoo ise kullanıcılarına yönelik önemli bir riskin bulunmadığını söyledi.

Microsoft, iddialar hakkında henüz herhangi bir açıklama yapmadı ancak servis sağlayıcılardan gelen şimdiye kadarki raporlar, Microsoft'un hesaplarının da pek (veya hiç) etkilenmemiş olabileceğinin ipucunu veriyor.

Okuyucu Yorumları