Eric Schmidt 2014'ten ne bekliyor?

Google'dan, sosyal ağı Google+ hakkında bir itiraf, bir de çok iddialı açıklama geldi!

Google+'ı hatırlayan var mı?

Google CEO'su Eric Schmidt, 2014 yılına dair beklentilerini bir röportaj sırasında açıkladı. Schmidt'e göre, 2013 yılının şampiyonu, mobil cihazlar oldu ve daha önce şüpheyle bakılan, PC'lerin yerini alıp almayacağı tahmin edilemeyen tablet ve telefonlar artık şüpheye yer bırakmayacak şekilde galibiyetlerinil ilan ettiler. 2014 yılında dünyanın çok büyük bir bölümü mobil cihaz sahibi olacak, PC'ler iyice arka plana atılacak, mobil cihazlar hayatın iyice vazgeçilmez bir parçası haline gelecek.

Android'in 2013 yılında %80 pazar payına ulaştığını da hatırlatan Schmidt Android sayesinde insanların mobil dünyaya daha hızlı adapte olduğunu vurgulayarak, artık büyük bir işlem gücüne ulaşan dijital dünyanın, her insana özel olarak çok çeşitli hesaplamalar yapabildiğini, çok farklı servis ve fırsatlar sunabildiğini hatırlattı. Bu sayede 2014'te dijital servislerin hayatımıza çok daha büyük bir ivmeyle dahil olacağına inandığının da altını çizdi.

Schmidt, Google'ın sosyal medya trenini kaçırdığını da itiraf etti ve Google+'nın istedikleri performansı vermediğini vurguladı ancak 2014'te yeni atılımlarının olacağını da ima etti. Bu sözlerin sahibi Google kadar büyük bir devin patronu olunca, çok ciddiye almak gerekiyor. Google'ın 2014 için yeni sosyal medya ataklarının olacağı CEO'sunun dilinden açıklanınca, Zuckerberg'in yeni yıl sevinci kursağında kalmış olabilir.

Okuyucu Yorumları