Erkeklerin yalnızlığı sona mı eriyor?

Japonlar, yalnızlıktan bunalan erkekleri de unutmadı ve EMA'yı üretti.

Erkeklere müjde!

Bir Japon firması, 38 cm uzunluğunda bir robot geliştirdi. Ancak haberi ilginç kılan elbette ki bu değil, zira Japonlar hemen her zaman insansı özellikler taşıyan robotları üretiyorlar.

Bu robotun diğer robotlara nazaran pek çok farklı yanı var. Örneğin 38 cm uzunluğunda olan bu robotun en önemli özelliği erkekler için bir kız arkadaş olabilmesi.

Kulağa her ne kadar tuhaf geliyor olsa da Japonlar yalnız erkekleri de düşünmüş olacak ki böyle bir robotu insanlıktan esirgememişler. Söz konusu robot, emre bağlı olarak insanları 'öpebiliyor'.

Robotların genel prototipini değiştirmek ve farklı kılmak istediklerini belirten Sega Toys'un sözcüsü Minako Sakanoue, üzerinde bulunan kızılötesi sensör ve batarya gücünü kullanarak, EMA, yanı başında bulunan bir insanın başına öpücük kondurabiliyor.

Bununla birlikte, karşısında bir insanın varlığını hissettiği zaman dans da edebilen EMA adlı bu robot, Eylül ayında 175 Dolarlık fiyat etiketiyle satışa sunulacak.

CHIP Online yorumu:
Şüphesiz yalnızlık sadece erkekler için değil, kadınlar için de büyük bir problem. Yalnız erkekler için üretilen EMA isimli bu robot, elbette ki bir insanın yerini alması beklenemez. Ancak robot teknolojisi öyle bir hale geldi ki, artık robotların da insanların duygularını paylaşması bekleniyor. Yakın gelecekte bu yönde geliştirilen daha yüzlerce hatta binlerce EMA türü robotu görmemiz de kaçınılmaz gibi görünüyor.

Okuyucu Yorumları