"Error 53" hatası Apple'ın peşini bırakmıyor!

Üçüncü parti tamirlerden kaynaklandığı söylenen sorun yüzünden Apple'a dava açıldı!

Apple'a "Error 53" davası!

Teknoloji devi Apple'a ait bir cihaz en ufak bir tökezleme belirtisi gösterdiğinde, tekme atmayı isteyenler sıraya giriyor. Bu uzun bir süredir geçerli bir realite, zira aynı şeyin Error 53'te de yaşandığına tanık olduk.

Error 53 olarak adlandırılan problem, iPhone'larını üçüncü parti bir tamir servisine götüren kullanıcıların başına gelen bir sorun olarak karşımıza çıktı. Bu tarz servislerde tamir edilen cihazların ekranı ve TouchID sensörünü tamamen yenilemesi, ilk güncellemeyle birlikte iPhone'ları kilitleyerek kullanılmaz hale getiriyor.

Aslında böyle bir durum karşısında doğrudan Apple'ın kendisini suçlamanın pek bir anlamı yok. Zira, Apple açıkça hatayı; yetkili bir servise gitmeyerek sizin yaptığınızı söyleyebilir. Fakat, öyle görünüyor ki bazı kullanıcılar bu sorun karşısında Apple'ın o kadar da masum olmadığını düşünüyor.

PCVA adlı bir hukuk firması Kuzey Kaliforniya Bölge Mahkemesi'nde açtığı bir davayla bu sorun nedeniyle teknoloji devinden 5 milyon dolar talep ediyor. Sorunun yarattığı zararlara karşı böyle bir dava açan firma, ayrıca müşteriler için ücretsiz tamir hakkı ve soruna uzun süreli bir çözüm sağlayan bir yazılım güncellemesi de istiyor.

Konuyla ilgili yaptığı basın açıklamasında "madem güvenlik Apple için çok önemli, o halde telefonlar neden bazen aylarca yazılım güncellemesi olmadan sorunsuz çalışabiliyor" diyen firma, "Error 53 gibi sorunların yalnızca Apple'ın işletim sisteminin yeni versiyonunu indirirken ortaya çıkmasına" dikkat çekiyor.

Okuyucu Yorumları