Eset'e 50.Virus Bulletin Ödülü

ESET, bu gün Virus Bulletin'den 50. VB100 ödülünü kazandığını açıkladı. Başarının sırrı: ThreatSense

Eset'e ödül!


Virus Bulletin ilk VB100 ödülünü 1998 yılında verdi ve her yıl çeşitli rakipleri Linux, Windows, Windows serverlar ve Novell Netware gibi değişik platformlarda yarıştırıyor. Bir antivirus yazılımı VB100 logosunu gösterebilmek için iki koşulu yerine getirmeli: (1) Tüm yaygın virüsleri hem gerçek zamanlı taramada hem de isteğe bağlı taramada tespit edebildiğini göstermeli ve (2) Bir set temiz dosyayı taradığı sırada hiç false positive tespit etmemelidir. 1998 yılındaki ilk VB100 ödülünden bu yana ESET'in antivirus yazılımları %96 üzerinde bir başarı yakalamış. (piyasanın en yüksek oranı) Birçok antivirus üreticisinin başarı oranı %50 – 75 aralığındadır.

Virus Bulletin'den John Hawes ESET'in mükemmel tespit ve sıfır false positive oranları ile 50. VB100 ödülünü kucakladığını söyledi. Hawes'e göre ESET'in yüklenmesi hızlı ve etkili olduğunu kanıtladı ve komut satırı tarama opsiyonu ise çok kullanışlıydı.

ESET LLC CEO'su Anton Zajac başka hiçbir şirketin 50 tane VB100 ödülü olmadığını ve ilk olmaktan çok mutlu olduklarını söyledi, ayrıca ESET çalışanlarına ve özellikle de araştırma ve geliştirme takımlarına kişisel olarak teşekkür ederek piyasadaki en kesin, hafif ve hızlı güvenlik yazılımını üretmeye devam edeceklerini belirtti.

Bu ayın test başlığı olan Linux için ESET File Security başarı, en güncel imzaya sahip yazılımların dahi tespit edemediği zararlı yazılımların proaktif olarak tespit edilmesini sağlayan gelişmiş bir sezgisel tarama motoru olan ThreatSense® teknolojisinin desteği ile yakalandı. ESET'in çözümü geleneksel yaklaşımların aksine zararlı yazılımların sınırlı bir sanal ortamda serbest bırakılması ve gerçek zamanlı olarak izlenmesi tekniğine dayanıyor. Bu şekilde ESET zararsız dosyalar ile en zorlu, gizli ve sinsi zararlı yazılımlar arasındaki farkı ayırt edebiliyor.

Bilgi için:
Stratus Bilişim - 0212 251 51 80

Okuyucu Yorumları