ESET'ten cep telefonları için antivirüs

ESET Mobile Antivirus, sezgisel tarama özelliğini mobil araçlar için optimize ediyor.

ESET'ten cep antivirüsü

Proaktif tehdit korumasında lider isimlerden ESET, mobil araçlar için yeni bir güvenlik çözümü olan ESET Mobile Antivirus'ün piyasaya sürüleceğini duyurdu. Bu hafif anti-malware yazılımı firmanın sezgisel tarama teknolojisinin birçok özelliğinden yararlanarak mobil platformlar için uyarlanıyor.

Güvenlik ürünleri program müdürü Brian Burke, mobil atakların yakın gelecekte yaygınlaşmasının kaçınılmaz olduğunu ve bu atakların ilk sürümlerinin zarar vermeden önce tespit edilmelerinin çok zor olduğunu söyledi. ESET gibi proaktif tespit yöntemlerini mobil platformuna uyarlayan firmalar bu tip tehditleri engelleme konusunda imza tabanlı AV çözümlerine göre daha hazırlıklı bir yapıya sahip.

Mobil güvenlikteki en büyük engel küçük bir platformun limitli bellek, işlem ve bant genişliği yetenekleri. Geleneksel antivirüs programlarının geniş ve sık güncellenen imzaları telefonun performansını hatırı sayılır derecede düşürmeden bu tip platformlara uygulanamıyor.

ESET Mobile Antivirus PC platformlarında olduğu gibi davetsiz misafirlere karşı yüksek etkili deneyimini şimdi de Windows Mobile kullanıcılarına Beta olarak sunuyor. ESET Mobil Antivirüs küçük ayak izi, verimli işlemci kullanımı ve sıkıştırılmış güncellemeleri ile önemli derecede bellek, işlemci ve bant genişliği sınırlamaları olan mobil platformlar için etkili bir çözüm olarak ortaya çıkıyor.

ESET Mobil Antivirüs: Özellikleri ve yetenekleri

- Sezgisel Tehdit Algılama: ESET Mobil Antivirüs güncel ve gelecekte karşılaşılabilecek tehditler için gerçek zamanlı koruma sağlıyor.

- İsteğe bağlı tarama: Entegre ve değiştirilebilir hafıza taraması, tam tarama, çalışan işlem taraması ve temizlemesini içeriyor. Belirli bir klasör taraması da dahil edilmiş.

- Gelişmiş erişimde tarama: Geliştirilmiş virüs tespit yeteneği ve tarama zamanı ile yaratılan ve kullanılan tüm dosyalar taranıyor. Kablosuz bağlantı (Bluetooth, Wi-Fi, Infrared) ile gelen dosyalar da taramaya dahil ediliyor.

- Eylem Günlüğü: Tamamlanmış taramalar ve güncel veritabanı hakkında kullanıcı dostu bir formatta istatistikler tutuluyor.

- CAB Dosyalarının Derinlemesine Analizi: CAB dosyalarının istenilen derinliğine kadar tarama yapılabiliyor.

- Otomatik / İsteğe bağlı güncelleme: Tüm tehdit çeşitlerine karşı güncel koruma sağlanıyor. Kullanıcı güncellemeleri günlük, haftalık ve aylık olarak ayarlayabiliyor.

-Sezgisel kullanıcı ara yüzü: Kolay kullanılabilir, ayarlanabilir ve sezgi ile algılanabilir menüleri ile kullanıcı deneyimi geliştiriliyor.

- Sıkıştırılmış Güncellemeler: ESET'in güncelleme dosyaları imzaya dayalı çözümlerin küçük bir bölümünü oluşturuyor ve mobil aygıtın en az bant genişliğini kullanması sağlanıyor.

ESET Mobil Antivirüs, şu an Beta aşamasında ve ücretsiz olarak dağıtılıyor. Tam sürüm önümüzdeki aylarda hazır olacak. ESET Mobil Antivirüs Beta'yı indirmek için www.eset.com/emabeta adresini ziyaret edebilirsiniz.

Okuyucu Yorumları