Eski akıllı cebinizi değerlendirmenin 5 yolu!

Kullanmayıp bir kenara attığınız eski cebiniz de işe yarayabilir... İşte ona verilecek 5 görev!

Eski cebiniz işe yarasın!

Bu günlerde telefonlarımızı, laptop'larımızı ve arabalarımızı eskiye göre hiç olmadığı kadar hızlı değiştiriyoruz. Özellikle sözleşme ile telefon sahibi olduysanız, örneğin 12 aylık sözleşmeniz bittiğinde yeni bir telefon alma ihtimaliniz yüksek. Bu ise çekmecemizin kullanılmış telefonlarla dolmasına neden oluyor.

Ancak eski akıllı ceplerinizden bazı alanlarda hala faydalanabilirsiniz. İşte eski cepinizde yapabileceğiniz 5 şey!

Skype telefonu olarak kullanın

Skype VoIP ve mesajlaşma platformunun birkaç iyi mobil sürümü bulunuyor. WiFi uyumlu eski bir akıllı telefonunuz varsa onu evinize özel bir Skype cihazına dönüştürebilirsiniz.

Diğer Skype kullanıcılarını ücretsiz olarak arayabilir, onlara mesaj gönderebilir, SkypeOut kredisi alarak sabit telefonları ve cep telefonlarını arayabilirsiniz.

Uzaktan kontrol ve müzik çalar olarak kullanın

Uzaktan kontrol ve müzik çalar olarak kullanın
Yüksek kapasiteli bir bellek kartı ekleyerek müzik çalar olarak yanınızda taşıyabilirsiniz

Uzaktan kontrol

Eski bir akıllı telefon, medya merkeziniz veya bilgisayarınız için iyi bir uzaktan kumanda olabilir. Apple App Store'da ve Android Market'te bununla ilgili birçok ücretsiz yazılım mevcut.

Taşınabilir ses aygıtı

Birçok eski akıllı telefon, büyük miktarda depolama alanına sahip veya bellek kartları ile daha yüksek depolama kapasitesine yükseltilebiliyor. Cihazınız yüksek kapasitede microSD kartları destekliyorsa, bu tür bir kartı uygun fiyata satın alabilirsiniz.

Bu karta sevdiğiniz müzikleri kopyalayarak ve telefonunuza uygun yazılımı yükleyerek onu taşınabilir bir müzik çalar olarak kullanabilirsiniz. Telefonunuzu uçak moduna alıp bluetooth'u kapattığınızda pil ömrünüz uzayacaktır.

Depolama, sesli ve videolu görüşme için kullanın

Depolama, sesli ve videolu görüşme için kullanın
Eski telefonuzu bir USB bellek gibi kullanabilir, dosyalarınızı bluetooth ile gönderme kolaylığından faydalanabilirsiniz

USB depolama ve toplu aktarım

Birçok akıllı telefon, USB yığın depolama modunda PC'ye bağlanabiliyor. Cep telefonunuzu küçük taşınabilir bir sabit disk veya büyük bir USB bellek gibi kullanabilirsiniz.

Özellikle yoldayken taşıdığınız belgelere göz atmanız gerekiyorsa, resim, metin ve PDF dosyaları desteği sayesinde bunu yapabilirsiniz.

Ses ve video

Eski akıllı cebinizin kamerasından da faydalanabilirsiniz. Qik benzeri bir uygulama sayesinde internette canlı video akışı yayınlamanız mümkün.

Telefonunuzu sadece web kamerası olarak kullanmak istiyorsanız, IP Webcam for Android veya SmartCam gibi bir uygulamaya ihtiyacınız var.

Okuyucu Yorumları