Eski Alışkanlığımız PS3'e Karşı Yeni Nesil Wii

PS3'ün hemen ardından 19 Kasım'da Nintendo'nun yeni konsolu Wii Amerika'da satışa çıkıyor.

Wii, PS3'e karşı!

19 Kasım'da Amerika'da piyasaya çıkacak olan ve fiyatı $249,99 olarak belirlenen Nintendo'nun yeni oyun konsolu Wii için grup sözcüsü Yasuhiro Minagawa, 400.000 konsolun hazır olacağını iletti. 17 Kasım'da piyasaya çıkan PS3 içinde aynı sayıda ürün raflardaki yerini almıştı.

Wii ile "yeni bir oynama şekli" vaat eden Nintendo, eski konsollarının (Nintendo 64, GameCube, Game Boy Advance ve Nintendo DS) ardından devrim niteliğindeki yeni konsolunun başarısı için çok iddialı. Sony'nin PS3'ünün ve Microsoft'un Xbox 360'ının aksine Wii, bir DVD oynatıcı bulundurmuyor ve rakiplerinin yarı fiyatıyla kendini başlangıçta öne çıkarmayı planlıyor.

Çıkışı için 20 oyunu hazır olan Wii'nin yılsonuna kadar 13 oyunla daha oyuncuların eğlencesini arttırmaya çalışacağı belirtildi.

Peki bu konsol ülkemize ne zaman yaklaşacak? Resmi çıkış tarihleri için Japonya'ya 2 Aralık, Avrupa'ya da 8 Aralık gösterilmiş durumda. Çıkış tarihi ve fiyat politikasını dikkat edildiğinde Nintendo'nun yılbaşı hediye pastasından büyük bir pay almaya çalıştığı çok açık. Bu da aslında çok normal bir durum ancak asıl soru şurada; Bu kadar farklı bir ürün çıkarmak, yılbaşı öncesi bir avantaj mı dezavantaj mı? Zira hemen aklımıza şu soru geliyor; Yılbaşında hediye alma işlemi genelde memnuniyeti kesin ürünler üzerine yapılır. Bu yeni, nispeten tanınmayan konsol, yeni oyuncuları çekmeyen çalışan Nintendo için başarılı olabilecek mi?

Okuyucu Yorumları