Eski Amiga klasiği geri dönüyor...

PC ve Amiga oyuncularının hafızalarına kazınan oyun klasiği geri dönmeye hazırlanıyor...

Klasiklerin modern dönüşü!

1994 yılında PC ve Amiga'ya çıkan Beneath a Steel Sky isimli klasik macera oyunu şimdi iPhone ve iPod Touch için hazırlanıyor. Oyunun ismi Beneath a Steel Sky- Remastered olacak. Oyun sonbaharda piyasaya çıkacak.

Cyberpunk bir oyun olan Beneath a Steel Sky, imleçle ekrandaki yerlere ve objelere tıklayarak etkileşimde bulunduğumuz, bulmacaları çözerek hikayeyi ilerlettiğimiz bir macera oyunuydu. Hafife alınacak bir oyun değildi, bilim-kurgu hikayesinin derinliği ve atmosferiyle etkileyici bir oyundu. Karanlık bir gelecekte kirli bir dünyada geçen oyuna, o dönemi yaşamış olan pek çok oyuncu yeniden kavuşmaktan büyük mutluluk duyacaktır.

Oyunun orijinali, hikaye anlatımında Dave Gibbons'tan çizgi roman karelerinden faydalanıyordu. Alan Moore'un destansı çizgi romanı Watchmen'de de görev alan Gibbons, yeni oyundaki animasyonlara imza atacak. Bu da yapımın güçlü olacağını gösteriyor.

Oyunun yapımcısı olan Revolution Software, mobil pazardaki potansiyeli gördüğü için Revolution Pocket isimli bir bölüm kurmuş. Bu bölüm firmanın diğer klasik oyunlarından olan Broken Sword: The Shadow of the Templars'ı da iPhone'a kazandıracak.

Oyundan kafamızı kaldırıp piyasaya bir bakarsak, Sony'nin iPhone ile ilgili görüşünün ne kadar doğru olduğu gün geçtikçe ortaya çıkıyor. Sony iPhone'u oyun alanında PSP'ye bir rakip olarak gördüğü için çalışmalara başlamıştı. iPhone oyunları gerçekten de sayıda ve kalitede yükselişte.

Okuyucu Yorumları